"Tecrübe Konuşuyor Projesi"nin Son Ayağı Adana'da Gerçekleşecek - Son Dakika
Güncel

"Tecrübe Konuşuyor Projesi"nin Son Ayağı Adana'da Gerçekleşecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürüttüğü "Tecrübe Konuşuyor Projesi"nin kapsamında gençler, spor spikeri Orhan Ayhan ve ses sanatçısı Orhan Hakalmaz ile bir araya gelecek.

12.12.2014 14:26  Güncelleme: 14:47

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürüttüğü "Tecrübe Konuşuyor Projesi"nin son ayağı yarın Adana'da gerçekleştirilecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, projenin son ayağında Adanalı gençler, tecrübeli spor spikeri Orhan Ayhan ve ses sanatçısı Orhan Hakalmaz ile bir araya gelecek.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hipokrat Salonu'nda düzenlenecek program, sunucu Erdoğan Arıkan'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek.

Osmanlıca eğitiminin önemi

Projenin bir önceki programında, eski futbolcu Ergün Penbe ve yazar Talha Uğurluel Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gençlerle buluştu.

Gençlik dönemlerinden bugüne kadarki tecrübelerini paylaşan Penbe, "Hayalleriniz olmazsa bir yere gelemezsiniz. İnanmak ve çok çalışmaktan geçiyor her şey. Para kazanmak aslında benim için önemli değildi para kazanmak içim oynamadım. Futbol benim hayat felsefem oldu. Her türlü takımda oynadım" ifadelerini kullandı.

Yazar Talha Uğurluel de tarih eğitimi alıp sonrasında yazar olmaya karar verdiğini belirterek, "Ben şunu gördüm, eğer bir genç para kazanmak için yola çıkıyorsa baştan kaybeder" dedi.

Bir gencin, "Osmanlıca dersi için ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine de Uğurluel, "Osmanlıca öğrenmek zor değildir. Bu merak ve ilgi meselesidir. Bilmek bizim için artı bir değerdir" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Tecrübe Konuşuyor Projesi'nin Son Ayağı Adana'da Gerçekleşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement