Tegv Gönüllüleri Minikleri Hayvan Dostlarına Götürdü - Son Dakika
Yerel

Tegv Gönüllüleri Minikleri Hayvan Dostlarına Götürdü

Tegv Gönüllüleri Minikleri Hayvan Dostlarına Götürdü

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesindeki Hasan Öztimur İlkokulu’nun 4’ncü sınıf öğrencileri, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) düzenlediği organizasyonla Osmangazi Belediyesi’nin Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi’ne gittiler.

12.01.2015 23:39

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesindeki Hasan Öztimur İlkokulu'nun 4'ncü sınıf öğrencileri, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) düzenlediği organizasyonla Osmangazi Belediyesi'nin Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'ne gittiler. Merkezde bakım ve tedavi gören can dostları ile keyifli bir gün geçiren minik öğrencilere, görevliler tarafından hayvanlar hakkında bilgiler verildi.

Yıldırım Belediyesi tarafından sağlanan servislerle Avrupa'nın en büyük ve en modern sokak hayvanları merkezlerinden biri olan, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ne götürülen miniklere, TEGV gönüllüleri ve okulun öğretmenleri eşlik ettiler. Merkezde, görevlilerin nezaretinde kedi ve köpekleri seven, atlara dokunup okşayan çocukların coşkusu görülmeye değerdi.

"ÇOCUKLARIN TEMEL EĞİTİMİNE DESTEK VERMEK GAYESİNDEYİZ"

TEGV'den yapılan açıklamada, vakfın ilkokul çağındaki çocukların güzel bir çocukluk geçirmeleri ve geleceğe donanımlı hazırlanmaları için ilkokullarda bir dizi faaliyetler yaptığını belirtildi. Çocukların becerilerini geliştiren ve temel eğitimlerine destek veren bu çalışmalarda sadece gönüllülerin görev aldığını vurgulayan açıklamada, "TEGV'nin Türkiye geneline yayılmış 86 Etkinlik Noktası var. Bursa Öğrenim Birimi olarak Hürriyet'teki merkezimizin yanı sıra, ihtiyaç duyulan okullarımıza gidiyor ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı programlarımızı uyguluyoruz" denildi.

BELEDİYELER ÇALIŞMALARIMIZA ÇOK GÜZEL DESTEKLER VERİYOR

Açıklamada, TEGV gönüllülerinin bu eğitim döneminde, Yıldırım'daki Hasan Öztimur İlkokulu'nda görev yaptıklarını belirtilerek, gönüllülerin Yeşil Rotary Kulübü'nce sağlanan servislerle her hafta okula götürüldüklerini ifade edilerek, "Gönüllü arkadaşlarımız çok verimli bir döneme daha imza attılar" denildi.

Bir süre önce, Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Belediyesi ve BUSKİ ile ortaklaşa "Bilinçli Su Kullanımı" etkinliği yapıldığı da belirtilen açıklamada, bu kez de çocukların Avrupa'nın en büyük Sahipsiz Hayvan ve Doğal Yaşam Merkezi'ne getirdiklerini vurgulanıp, "Büyükşehir Belediyesi'nden sürekli destek alıyoruz. Bu dönemde Yıldırım Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Yeşil Rotary Kulübü de çalışmalarımıza destek verdiler. Destek veren kurumlara gönül dolusu teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tegv Gönüllüleri Minikleri Hayvan Dostlarına Götürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement