Tek Bacağı ile Hayata Tutunan Adam Akülü Araba ile Özgürlüğüne Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Tek Bacağı ile Hayata Tutunan Adam Akülü Araba ile Özgürlüğüne Kavuştu

Tek Bacağı ile Hayata Tutunan Adam Akülü Araba ile Özgürlüğüne Kavuştu

Giresun’da tek bacağıyla hayata tutunan adam 15 yıl sonra akülü araba ile özgürlüğüne kavuştu.

16.10.2014 09:55

Giresun'da tek bacağıyla hayata tutunan adam 15 yıl sonra akülü araba ile özgürlüğüne kavuştu.

Giresun'un Keşap ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki Abdullah Özkaya bacağında oluşan hastalık sonucu 15 yıl önce kangren olarak bacağını kaybetmişti. Duroğlu Aile Hekimi Dr. Fatih Dölek'in yürüttüğü Giresun Anadolu Engelliler Derneği tarafından gerçekleştirilen ve Giresun'da akülü aracı olmayan engelli kalmaması için gerçekleştirilen proje kapsamında hayatını koltuk değnekleriyle idame ettiren Özkaya'nın da yüzü güldü.

Giresun Anadolu Engelliler Derneği'nde yapılan törende akülü aracına kavuşan Abdullah Özkaya "Artık ihtiyaçlarımı koltuk değnekleriyle değil akülü aracımla kendim yapabileceğim. Gezmek istediğim yerlere daha rahat ulaşabileceğim" dedi.

Duroğlu Aile Hekimi Dr. Fatih Dölek ise "Bugüne kadar toplam 23 araç ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bizim amacımız Şubat 2015'e kadar Giresun'da akülü araçsız engelli vatandaşımız kalmamasıdır. Akülü araç almak isteyip tek başına alamayanlar, eş dostlarıyla ortak da alabilir. Yeter ki bir engeli kardeşimize elimizi uzatmamızdır" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tek Bacağı ile Hayata Tutunan Adam Akülü Araba ile Özgürlüğüne Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement