Tek Başına Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Tek Başına Eylem Yaptı

Tek Başına Eylem Yaptı

iş bırakma eylemi yaptı.

27.03.2013 14:11

Haber Sen Giresun İl Temsilcisi olan Şenel Kalafat diğer sendika üyelerinin destek vermesine rağmen eyleme katılmamaları üzerine Giresun PTT binası önünde tek başına

iş bırakma eylemi yaptı.

Türkiye Kamu Çalışanları Konfederasyonu'na (Kamu-Sen) bağlı Türk Haber-Sen ve Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu'na (BASK) bağlı Bağımsız Haber-Sen sendikalarının eyleme katılmadığını söyleyen Kalafat, "Ben KESK'e bağlı Haber-Sen olarak tek başıma da olsa yasal hakkımı kullanarak yağmur altında bu eylemimi gerçekleştirdim. Diğer sendikacı arkadaşlar sanırım çekindikleri için bu eyleme katılmadılar. Nedenini tam olarak bilemiyorum" dedi.

PTT önünde stant açarak halktan tasarının geri çekilmesine yönelik destek için imza kampanyası da başlatan Kalafat ortak açıklanacak olan basın bildirisini de tek başına okudu.

Kalafat, "Biz PTT çalışanları, bu yağma sürecine geçit vermeyeceğiz. Asla ve asla iş güvencemizi terk etmeyecek ve ne olduğu belirsiz 'statüye' geçmeyeceğiz. Buradan hükümete sesleniyorum, öncelikle bu yasa tasarısının derhal geri çekilmesi ve kurumumuzun halka daha iyi hizmet verebilmesi için acilen kadrolu personel eksiğinin giderilmesi,dağıtıcıların yıpranma hakkının geri verilmesi ve 55 yaşında emekliliğe son verilmesi, yüksek gelir vergisi dilimlerimizin 657 sayılı kanunaa uygun hale getirilmesi ve ücretlerimizin insanca yaşanabilir düzeye yükseltilmesi gerekmektedir. Aksi halde eylemlerimiz devam edecektir" diye konuştu.

Vatandaşlar ise Kalafat'ın eylemine destek vererek tasarının geri çekilmesi yönünde başlatılan imza kampanyasına imza atarak destek verdiler. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tek Başına Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement