Büyükşehir Belediyesi Barınaklara Yasak Koydu - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi Barınaklara Yasak Koydu

Büyükşehir Belediyesi Barınaklara Yasak Koydu

Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin barınaklarda fotoğraf ve video çekimini yasakladığını iddia etti.

19.08.2014 09:28  Güncelleme: 09:59

Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı ve İl Hayvan Koruma Kurulu Üyesi Şenay Tekinbaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin barınaklarda fotoğraf ve video çekimini yasakladığını iddia etti.

Aydın Hayvanları Koruma Derneği olarak İl Dernekler Müdürlüğü'nün izniyle 2011 yılından bu yana sahipsiz hayvanlar yararına çalışmalar yaptıklarını savunan Şenay Tekinbaş, "5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre her belediyenin kurmak zorunda olduğu sahipsiz hayvan rehabilitasyon merkezlerinden birisi de Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak faaliyette bulunan Bakımevidir. Sivil toplum kuruluşu ve hayvan hakları savunucuları olarak bizler de barınaktaki köpekleri yuvaya kavuşturmak için çabalamaktayız. Çünkü bu onlar için özgürlüğe atılan adımdır. Bunun için de köpeklerin fotoğraflarını çekerek ilan ve duyurularla sahip aramaktayız daha doğrusu aramaktaydık. Son zamanlarda Aydın Büyükşehir Belediyesinin Bakımevine yaptığımız ziyaretlerde fotoğraf çekimi yapılmasının yasaklandığı birçok yere yapıştırılan yazılarla belirtilmiş, ayrıca bakımevine girerken söylenerek hatta yanı başımızda görevli ile gezerek fotoğraf çekmemiz engellenmektedir. Tamamen iyi niyetli yapılan fotoğraf çekimi neden yasaklanır ki? Göreceğimiz kötü görüntüler mi var yoksa? Önlerinde mama bulunmayan köpekler mi, kokuşmuş yemekleri yemeye zorlanan hasta hayvanlar mı, yoksa günlerce haftalarca tedavi edilmeden bekletilen yaralı hayvanlar mı, sahibi olduğu halde senelerdir barınakta bakılan köpekler mi ya da çöpe atılan ölü hayvanlar mı?" dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAYVANLARA BAKAMIYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin barınaklardaki hayvanlara iyi bakamadığını öne süren Tekinbaş, "Aydın Büyükşehir Belediyesi bakımevinde bulunan topu topu 100 hayvana tedavi ve besleme yapamıyor, hayvanlar hasta halde kafeslerde hapis, ortadan kaybolan köpek sahiplendirildi deniyor ama kayıtla ispatlanamıyor, köpeklerin hele ki hasta ve yavru hayvanların önünde içinde ne olduğu belli olmayan kokuşmuş yemekler duruyor, sahipli hayvanlar senelerdir barınakta tutuluyor sahibi veteriner işlerinde çalışıyor diye, orta yerdeki çöpte yavru köpek ölüsü, bu sıcak havada hayvancıklar güneşin altında üstlerinde gölgelik yok yanıyorlar sıcaktan ama barınakta fotoğraf çekmek yasak. 4 veteriner hekim aldık diye haber yapılıyor ancak tek kafeste 2 felç 2 kazalı kedi bekliyor hiç bir şey yapılmadan, yavru kedilerin birçoğunun gözleri kaybedilmiş tedavi olmadıkları için, köpeklerin tamamı kısırlaştırılmamış, kafeslerde topallayan yaralı köpekler. Soruyorum hekimler ne iş yapıyor barınakta? Cins hayvanlar kafeslerde ama sahiplenmek isteyenlere sahipleri var deniyor, sahipli hayvanın barınakta ne işi var, soruyorum barınak değil de pansiyon mu acaba orası?" şeklinde konuştu.

BELEDİYE ŞEFFAF OLSUN

Türkiye'de ilk kez bir barınakta böyle bir yasağın uygulandığını öne süren Tekinbaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Madem örnek barınaksınız neden korkuyorsunuz da fotoğraf çekmeyi yasaklıyorsunuz. Türkiye'nin hiç ama hiçbir barınağında fotoğraf çekimi yasaklanmamıştır. Bunun dayandığı ne bir kanun ne bir yönetmelik vardır. Tamamen keyfi yapılan bu uygulamada Aydın Büyükşehir Belediyesini şeffaf olmaya çağırıyorum" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi Barınaklara Yasak Koydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement