Tekirdağ'da 10 Ayda 2 Bin 422 Alan Yangını Çıktı - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da 10 Ayda 2 Bin 422 Alan Yangını Çıktı

Tekirdağ\'da 10 Ayda 2 Bin 422 Alan Yangını Çıktı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, 2015 yılının ilk 10 ayında il genelinde 2 bin 422 alan yangının meydana geldiğini söyledi.

05.10.2015 12:16

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, 2015 yılının ilk 10 ayında il genelinde 2 bin 422 alan yangının meydana geldiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Tekirdağ'da meydan gelen alan yangın oranlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Pehlivan, il merkezi ve ilçelerinde Eylül ayına kadar 2 bin 422 yangının meydana geldiğini belirterek alan yangınlarında yaz aylarında aşırı artış olduğunu dile getirdi.

"YAZ AYLARINDA GÜNDE 21 ALAN YANGININA MÜDAHALE EDİLDİ"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, yaz aylarında günde ortalama 21 yangına müdahale edildiğini vurgulayarak, "Yaz aylarında günde 21 anız yangınına müdahale edildiği oluyor. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında alan yangınları diğer aylara göre yüzde beş yüz artıyor. Haziran ayında 152, Temmuz ayında 508, Ağustos ayında 619, Eylül ayında 610 anız yangını meydana geldi. En çok anız ve alan yangının yaşandığı zaman Haziran başı ile Eylül sonu. Ağustos ayında yangınlara aşırı artış meydana gelirken günde ortalama 21 yangına müdahale edildi. Yaz aylarında günde her saat yangına gidildiği zamanlarda olmaktadır" dedi.

İtfaiye olarak 62 araç, 310 personel ile hizmet verdiklerini hatırlatan Pehlivan, "Hedefimiz, yangınlara ihbar anından itibaren 10 dakika içinde ulaşmak. Yaz aylarında vatandaşların kontrol altına alabilirim diye yaktığı anızlarda kontrolden çıkarak çok büyük yangınlara neden olmaktadır. Vatandaşlara her yıl yaz aylarında uyarılar yapılmasına rağmen yangınlar sonucu meydana gelen üzücü olayların yaşanmasına rağmen her yıl aynı şeylerle karşılaşıyoruz. Yangınlarda cana ve mala zarar gelmemesi için en kısa sürede ve en etkili şekilde yangınlara müdahale etmeye çalışıyoruz" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da 10 Ayda 2 Bin 422 Alan Yangını Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement