Tekirdağ'da 106 Okul Depreme Karşı Güçlendirilecek - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da 106 Okul Depreme Karşı Güçlendirilecek

Tekirdağ\'da 106 Okul Depreme Karşı Güçlendirilecek

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Tekirdağ'da bulunan 106 okula ait 143 binanın depreme karşı güçlendirileceğini söyledi.

14.04.2014 13:34  Güncelleme: 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Tekirdağ'da bulunan 106 okula ait 143 binanın depreme karşı güçlendirileceğini söyledi.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü İşler, 2007 yılında kabul edilen Deprem Yönetmeliği doğrultusunda okulların deprem etütleri konusunda bilgilendirmek üzere basın mensupları ile bir araya geldi. Tekirdağ Valiliği Toplantı Salonu'nda açıklama yapan İşler, Tekirdağ'da bulunan 241 okulun deprem etütlerinin yapılmasının kararlaştırıldığını, Bakanlık tarafından incelenen 106 okul ve bu okullara ait 143 binadan 115 tanesinin depreme karşı güçlendirilmesi gerektiğine karar verildiğini dile getirdi.

Tekirdağ Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre Gönüllüleri Derneği ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği Tekirdağ ili genelinde bulunan okullarda incelemelerin yapıldığını kaydeden İşler, 28 binanın güçlendirilmesine gerek duyulmadığını kaydetti.

İşler, "Tespit edilen 241 okulun 106 tanesine ait 143 bina Bakanlığımız tarafından depreme karşı güçlendirilecek. 143 binada yapılacak olan güçlendirme çalışmasında, 4 bina 1'inci öncelikle, 21 bina 2'nci öncelikle, 26 bina ise 3'üncü öncelikle güçlendirilecek. 64 binanın da projeleri yeniden hazırlanarak Bakanlığa sunulacak" dedi.

Tekirdağ'da yapılan incelemelerde yıkılmasına karar verilen okul ve okullara ait bina bulunmadığını ifade eden İşler, Tekirdağ'da okullarda kullanılan beton kalitesinin yüksek olduğunu belirterek, "Buradaki hedefimiz çocuklarımızın güvenliğini sağlamaktır. Güçlendirilmesi gereken binalar çürük olarak anlaşılmasın. Tekirdağ'daki okullarımız içinde durulması sakıncalı binalar değildir" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da 106 Okul Depreme Karşı Güçlendirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement