Tekirdağ'da Tarihi Eser Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Tarihi Eser Operasyonu

Tekirdağ\'da Tarihi Eser Operasyonu

Tekirdağ'da tarihi eser operasyonu Tekirdağ'da jandarma ekiplerince arama yapılan 47 yaşındaki İ.Ç. ve 53 yaşındaki M.K.'nın evlerinde çok sayıda tarihi eser ile 100 bin lira değerinde 6 detektör ele geçirildi.

18.11.2015 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'da tarihi eser operasyonu

Tekirdağ'da jandarma ekiplerince arama yapılan 47 yaşındaki İ.Ç. ve 53 yaşındaki M.K.'nın evlerinde çok sayıda tarihi eser ile 100 bin lira değerinde 6 detektör ele geçirildi.

Tekirdağ Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Süleymanpaşa ilçe Jandarma Komutanlığı Asayiş ekipleri, İ.Ç. ve M.K.'nın evinde çok sayıda tarihi eser olduğu bilgi üzerine harekete geçti. İki şüpheli jandarma ekiplerince yaklaşık 5 ay boyunca takip edildi. Dün şüphelilerin Bıyıkali Köyü ve Yağcı Köyü mahallesindeki evlerine baskın düzenleyen jandarma ekipleri çok sayıda Trak, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait altın sikke, ağırşak, pul paralar, mühürler, boncuk, lüle, çinili vazo ve tarihi eser aramakta kullanılan yaklaşık 100 bin lira değerlinde 6 detektör ele geçirildi.

Şüpheliler İ.Ç. ve M.K. jandarma ekipleri tarafından, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla gözaltına alındı. Tekirdağ Müze Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, eserlerin 4 ile 2 bin yıllık geçmişe sahip oldukları belirlendi. Soruşturma sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Tarihi Eser Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement