Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

"Ana Baba Okulu" projesi.

01.10.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süleymanpaşa Belediyesi bilinçli ebeveynler ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla "Ana Baba Okulu" projesi başlatılacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, daha bilinçli ebeveynler ve daha sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla ekim ayında, eğitim projesine başlanacağı bildirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Kültür Merkezi Salonu'nda yapılacak eğitimler,  Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzman Dr. Yasemin Yulaf tarafından verileceği belirtildi.

Ekim ayında başlanacak programda, etkin ve doğru ebeveynlik yapmanın ilkeleri, okul hayatı ve dersler karşısında doğru ebeveynlik, bilgisayar, internet karşısında ebeveynlerin tutumları konularında eğitim verileceği kaydedildi.

İlk eğitim programı, 8 Ekim'de etkin ve doğru ebeveynlik yapmanın ilkeleri konusunda verilecek.

-NKÜ İlahiyat Fakültesi açılışı yapıldı

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) İlahiyat Fakültesi açılış programı düzenlendi.

NKÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda İlahiyat Fakültesi'nin açıldığı bildirildi.

Açıklamada, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Yakup Bıyıkoğlu'nun, "İlahiyat Fakültesinin Tarihçesi ve İlahiyatçının Misyonu" konulu sunum yaptığı belirtildi.

Programda, İlahiyat Fakültesi öğretim görevlileri, İlahiyat Fakültesine kayıt olan öğrencilere kendilerini tanıtan konuşma yaptı.

Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları bölümlerine kayıt olan öğrencilerine kalite ve bilgiye dayalı hizmet vereceklerini dile getiren Bıyıkoğlu, " NKÜ İlahiyat Fakültesi, öğrencilerini hem İslam dinini ve medeniyetini hem de yaşadığımız çağı yakından tanımalarını sağlayacak bilgi ve becerilerle donatmayı hedeflemektedir" ifadelerini kullandı.

Eşkinat'tan kurban pazarına ziyaret

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, kurban pazarlarını ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Hayrabolu yolu üzerinde kurulan kurbanlık pazarında incelemelerde bulunulduğu bildirildi.

Açıklamada, şehir dışından gelen kurbanlıklardan bulaşabilecek herhangi bir hastalık riskine karşı, ilaçlama çalışmaları yapıldığı belirtildi. Kurban pazarı ve çevresinde yapılan ilaçlama çalışmasının bayramdan sonra da oluşabilecek olumsuzluklara karşı ilaçlanacağı kaydedildi.

Kurbanlık satışlarında ki durum hakkında bilgi alan Eşkinat, kurbanlık satıcılarına bereketli satışlar dileyerek pazar yerinden ayrıldığı belirtildi. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement