Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ\'dan Kısa Kısa

Öğrenciler madde bağımlığına karşı "Çetin Ceviz" ile uyarıldı.

24.10.2014 15:39

Tiyatrocu Abdullah Şahin ve ekibinin hazırladığı, "Çetin Ceviz" adlı gençlik oyunu, Süleymanpaşa Belediyesi Kültür Merkezinde, öğrenciler için sahnelendi.

Belediyenin organize ettiği ve yönetmenliğini Abdullah Şahin'in yaptığı oyunda, Beyza Alsancak, Şerif Şahiner, Tanya Avedisyan, Güneş Bilir, Enver Akbaş ve Emel Demirhan sahne aldı.

Madde bağımlığının aile yapısına etkisi, madde bağımlığına nasıl bulaşıldığı, arkadaşlık ilişkileri ve kurtulmanın yollarının akıcı bir şekilde canlandırıldığı tiyatro oyunu, öğrencilerden ilgi gördü.

Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, oyun sonrası öğrencilere hitap ettiği konuşmasında, çocukları, hayatının baharında mahfeden maddelerden korumak istediklerini belirtti.

Bir baba, ağabey ve büyük olarak çocuklara tavsiyelerde bulunan Eşkinat, "Geçici mutluluklar peşinde koşmayın. Geleceğinizi sağlam temellere kurun. Göreceksiniz ki asıl mutluluk o zaman başlayacaktır. Hayata sahte mutluluk veren maddelerle değil sevgiyle bağlanın. Tıpkı bizlerin sizlere bağlandığı gibi" diye konuştu.

Elektrik kesintisi

Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ), Çerkezköy ve Tekirdağ işletme müdürlüğü sorumluluk alanında yapacağı çalışmalardan dolayı bazı bölgelerde elektrik kesintisi uygulayacak.

TREDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, Çerkezköy İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında yatırım çalışmaları nedeniyle yarın 09.00 - 14.00'te  Çerkezköy ilçesi Fatih Mahallesi'nin bir kısmı ile Subay lojmanları ve Çerkezköy Devlet Hastanesinde elektrik kesintisi yapılacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, pazar günü 06.00 - 06.30 ve 17.30 - 18.00 saatleri arasında Kumbağ ve Barbaros mahallelerinin tamamında kesinti uygulanacağı ifade edilen açıklamada, onarım çalışmaları nedeniyle birçok mahallede elektrik kesintisi yaşanacağı kaydedildi.

-"Ana baba okulu" seminerleri devam ediyor

Süleymanpaşa Belediyesinin düzenlediği, ana baba okulu seminerlerinin sürdüğü belirtildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, projenin bu haftaki ayağında, Psikiyatri Uzmanı Dr. Yasemin Yulaf tarafından, "Öz güvenli çocuk yetiştirmenin püf noktaları" konusunda bilgi verildiği ifade edildi.

Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen seminerin yoğun ilgi gördüğü ve seminerin ardından Yulaf'ın vatandaşların sorularını yanıtladığı kaydedildi. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement