Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen "Geleneksel Çocuk Oyunları" sona erdi.

26.04.2016 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen "Geleneksel Çocuk Oyunları" sona erdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, yaptığı yazılı açıklamada, Türk çocuklarının geleneksel oyunları olan mendil kapmaca, seksek gibi oyunları yaşatarak gelecek nesillere aktarmak adına Çorlu'da bulunan 11 okulun katılımıyla 5.'si düzenlenen Çorlu Belediyesi Geleneksel Çocuk Oyunları'nın sona erdiğini belirtti.

Oyunların ödül töreninde birinci olan Ali Kayan İlkokulu'na ödül verdiklerini kaydeden Demirci, "Bu yıl 5.'sini düzenlediğimiz Geleneksel Çocuk Oyunları, çok renkli mücadelelere sahne oldu. Çorlu Belediyesi Spor Salonun'da gerçekleşen mücadeleler sonucu birinci gelen okulumuzun öğrencilerine ödüllerini verdik. Ayrıca yarışmalarda dereceye giren diğer okulların öğrencilerine de değişik hediyeler verdik." ifadelerini kullandı.

Çorlu Belediyesinde hisseli satışlar

Çorlu'daki Reşadiye Mahallesi 362 ada 1 numaralı parselde yapılan hisseli satışlarla ilgili Çorlu Belediyesi, yapılan şikayetleri dikkate alarak inceleme başlattı.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde kamuoyunda gündeme gelen, Reşadiye Mahallesi 362 ada 1 numaralı parselde yapılan hisseli satışlarla ilgili Çorlu Belediyesine yapılan şikayetleri dikkate alarak konuyu incelediklerini belirtti.

Yapılan incelemelerde söz konusu parselin uygulama imar planları içerisinde kaldığını bildiren Çolpan, parselin de içinde bulunduğu alanda üst ölçekli imar planları gereği 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 18. madde uygulaması şartı olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Çolpan açıklamasında şunlara yer verdi:

"Gündemde olan satış işlemlerinde 300 metrekare tarla hisselerinin özel parselasyona dayalı olarak imarlı arsa niteliğinde satıldığı ve parselasyon işlemlerinin tamamlandığı belirtilmektedir. Oysa ki belediyemizce bu bölgede henüz 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 18. madde uygulaması yapılmamış ve tarla vasıflı olan 362 ada 1 nolu parsel arsaya dönüşmemiştir. Henüz yatırım programımızda bulunmayan ancak yapılması gerekli olan imar uygulaması sonucunda bu parselden yönetmelikte belirtilen Düzenleme Ortaklık Payı oranı en çok yüzde 40 kesintisi ve Kamu Hizmetleri Katılım Payı alanlarından hisselendirme yapılacak olup bunun sonucunda 300 metrekarelik hisseler de 300 metrekarenin altına düşecektir."

Ergene Belediyesi, hasta çocukları ziyaret ediyor

Ergene Belediye Başkanlığı, hastanelerde tedavi olan çocukları ziyaret ediyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, yaptığı yazılı açıklamada, Çorlu Devlet Hastanesi ile diğer özel hastanelerde tedavi altında bulunan çocukları ziyaret ederek onlara değişik hediyeler verdiklerini kaydetti.

Bu sayede çocukların mutlu olduğunu ve hastalıklarını bir nebze de olsa unuttuklarını belirten Çevikelli, "Çocuklar bizim geleceğimizin teminatı. Yarınlarımızın emanetçisi olan çocuklarımızın hastanede de yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu bilinçle, onların hastalıklarını biraz da olsa azaltmak için, kendilerini ve ailelerini hastanede ziyaret ederek değişik hediyeler veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement