Tekirdağlı Mustafa Feyzi Efendi Dualarla Anıldı - Son Dakika
Yerel

Tekirdağlı Mustafa Feyzi Efendi Dualarla Anıldı

Tekirdağlı Mustafa Feyzi Efendi Dualarla Anıldı

Tekirdağlı Mustafa Feyzi Efendi İlim Dostluk Ve Yardımlaşma Derneği (TEMFED), Mustafa Feyzi Efendi’yi dualarla andı.

09.05.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağlı Mustafa Feyzi Efendi İlim Dostluk ve Yardımlaşma Derneği (TEMFED), Mustafa Feyzi Efendi'yi dualarla andı.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Tuğlalı Parkta düzenlenen anma programına Prof. Dr. Cevat Akşit, Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Haliş İşler, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen ve dernek üyeleri katıldı.

Anma programı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının konseri ile başladı. Mehteran Takımı'nın konserinin ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden programda Eski Camii Hatiplerinden Mustafa Topçu tarafından Kur'an tilaveti okundu.

Tekirdağlı Mustafa Feyzi Efendi İlim Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, Mustafa Feyzi Efendi gibi önemli bir zatın Osmanlı döneminde padişahlara ders verdiğini ifade ederek, "Maalesef bende bir ilahiyatçı kimliği yok. Bunu çok isterdim ama Allah nasip etmedi. Bir akademik kariyerim de yok maalesef lakin hizmet konusunda Cenab-ı Hak bize farklı hizmet dalları açtı. Allah'a Hamd-u senalar olsun. Öncelikle geçen yıl yine bu aylarda bizim TEMFED sevdamız başladı. Geçen yıl Mayıs ayında üniversitemizde camiamızın önde gelen hocalarından başta Necdet Yılmaz hocamız bu işe vesile olmuşlardı. Tekirdağ'ımızın tartışmasız en değeri olan Mustafa Feyzi Efendi'yi tanıtalım diye bizlerden ricada bulunmuşlardı. Üniversitede akademisyenlerle birlikte tarihçilerle birlikte bir sempozyum düzenlendi. O sempozyumda tarihi birtakım eserler değerler ortaya sunuldu. Tekirdağlı Mustafa Feyzi Efendi'nin Yukarıkılıçlar köyünden olduğu anlaşıldı. Bir de şunu belirtmek istiyorum, Tekirdağlı Mustafa Feyzi Efendi Hazreti Resulüllah'ın soyundan seyid bir zattır. Bu mübarek zatı anlatma yetkisi yok. Kendisi padişahlara ders veren alim ve zattır" ifadesinin kullandı.

"TEKİRDAĞLI MUSTAFA FEYZİ EFENDİ ADI CADDELERE OKULLARA VERİLMELİ"

Tekirdağ'a Mustafa Feyzi Efendi'nin adını yaşatılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Tekirdağlı Mustafa Feyzi Efendi adı altından ismini verdiğimiz derneğimiz var. Biz istedik ki Tekirdağlı Mustafa Feyzi Efendi hiç olmasa adıyla da sürekli aramızda ve gündemimizde olsun. Burada sayın Valimize değerli Belediye Başkanlarımıza sesleniyorum. Caddelere isimleri verilmeli bu şahısın, üniversitede kendilerine kürsü açılmalı, yeni yapılan okullara isimlere verilmeli. Bu çok önemli bir durum. Tekirdağ'ımızda kaç tane bunun gibi değerli bir şahsiyet çıkmıştır. ya da kaç tanesinin adını biliyoruz. Bu bizim ortak noktamızdır" dedi.

TEMFED Başkanı Yılmaz'ın konuşmasının ardından, Prof. Dr. Cevat Akşit, Tekirdağ'lı Mustafa Feyzi Efendi hakkında konuşma yaptı. Anma programı, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen'in duasından sonra katılımcılara lokma dağıtılması ile son buldu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağlı Mustafa Feyzi Efendi Dualarla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement