"Bu Operasyonlar, İsrail'e Durum Patlak Vermeden Önceki Uyarılardır" - Son Dakika
Güncel

"Bu Operasyonlar, İsrail'e Durum Patlak Vermeden Önceki Uyarılardır"

"Bu Operasyonlar, İsrail\'e Durum Patlak Vermeden Önceki Uyarılardır"

İslami Cihad Hareketi, Batı Şeria'da bir İsrailliyi öldüren 2 İsrailliyi yaralayan kişinin, kendilerine mensup bir "mücahit" olduğunu açıkladı.

10.11.2014 22:51  Güncelleme: 23:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin İslami Cihad Hareketi, Batı Şeria'daki "Alon Shvut" yerleşim biriminde 1 İsrailliyi öldüren 2 İsrailliyi yaralayan kişinin kendilerine mensup bir "mücahit" olduğunu açıkladı.

İslami Cihad'dan yapılan yazılı açıklamada, "İşgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kenti kuzeyinde hareket mensubu bir mücahidin gerçekleştirdiği operasyonu tebrik ediyoruz" denildi.

Söz konusu saldırının ve Tel Aviv'de bir askerin ağır yaralandığı olayın "operasyon" olarak nitelendirildiği açıklamada, "bunların İşgalci İsrail'in Kudüs'teki ihlallerine ve Filistinli Hayreddin Hamdan'ın öldürülmesine karşı bir cevap olduğu" bildirildi.

İsrail polisi, Nasıra'ya bağlı Kefr Kenne beldesinde, gözaltı girişimi sırasında kendilerine bıçakla saldırdığı gerekçesiyle Hayreddin Hamdan isimli bir Filistinliyi ateş açarak öldürmüştü.

Öte yandan, Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Tel Aviv ve Batı Şeria'da İsraillilere yönelik saldırılara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Bu operasyonlar, İsrail'e durum patlak vermeden önceki uyarılardır" ifadesini kullandı.

Saldırıların, İsrail'in Filistin halkı ve mukaddesatına yönelik ihlallerine karşı doğal tepkiler olduğunu savunan Ebu Zuhri, "bu tür operasyonlara devam edilmesi" çağrısında bulundu.

İsrail'in başkenti Telaviv'de bugün, Filistinli bir genç bir Yahudi askeri bıçakla ağır yaralamış, Batı Şeria'daki "Alon Shvut" Yahudi yerleşim biriminde de bir Filistinlinin 3 İsrailliye bıçaklı saldırıda bulunduğu, olayda ağır yaralanan bir kadının daha sonra hayatını kaybettiği belirtilmişti. - Ramallah

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Bu Operasyonlar, İsrail'e Durum Patlak Vermeden Önceki Uyarılardır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement