Telefon Dolandırıcılığını Polis Engelledi - Son Dakika
Güncel

Telefon Dolandırıcılığını Polis Engelledi

TOKAT'ta Yayladalı köyü muhtarı Mustafa Al, telefonda kendisini 'astsubay' olarak dolandıran kişilerin hesabına 9 bin 350 lira yatırdı.

24.10.2016 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOKAT'ta Yayladalı köyü muhtarı Mustafa Al, telefonda kendisini 'astsubay' olarak dolandıran kişilerin hesabına 9 bin 350 lira yatırdı. Fakat ihbar üzerine PTT'ye giden polis, dolandırıcılar hesaptaki parayı çekmeden işlemi iptal ettirdi.

Tokat'ta merkeze bağlı Yayladalı köyünün muhtarı Mustafa Al'ın eşi Seher Al'ı ev telefonundan arayan dolandırıcılar, kendilerini 'astsubay' olarak tanıttı. Dolandırıcılar daha sonra 3 çocuk annesi Seher Al'ı ile eşi Mustafa Al'ı, aynı anda telefonla telekonferans sistemiyle konuşturdu. Yapılan görüşme sırasında dolandırıcılar çifte, 'Bir kişi sizin kimlik fotokopinizi ele geçirmiş. O şahsı tanıyor musunuz' diye sordu. Bunun üzerine Mustafa Al, 'tanımıyorum' cevabı verince dolandırıcılar bu kez, Mustafa Al'ı hesabının bulunduğu özel bankaya gitmesi isteyerek, buradaki parayı çekip vermiş oldukları hesaba PTT üzerinden yatırmasını istedi. Bunun üzerine Mustafa Al, bankadan çektiği 9 bin 350 lirayı verilen hesaba yatırmak için PTT'ye gitti. Burada verilen hesaba para aktardığı sırada, durumdan şüphelenen yanındaki bir yakını, polisi arayarak durumu bildirdi. PTT'ye gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, gişe görevlisini uyararak yapılan işlemin iptalini istedi. Yatırılan para dolandırıcılara ulaşmadan işlem iptal edildi.

Parasını dolandırıcılara kaptırmaktan son anda polis sayesinde kurtulan muhtar Mustafa Al, PTT çıkışında yeniden kendisini arayan telefon dolandırıcıların telefonuna bu kez polisin uyarısıyla cevap vermedi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Telefon Dolandırıcılığını Polis Engelledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement