Telefonlara Taksit Yasağı Kalkıyor - Son Dakika
Teknoloji

Telefonlara Taksit Yasağı Kalkıyor

Telefonlara Taksit Yasağı Kalkıyor

Kredi kartıyla taksitli satışların tekrardan gündeme gelmesinin ardından kısa bir süre içerisinde telefonlara taksit yasağı uygulamasının kaldırılması kararı açıklandı.

24.09.2016 20:59

Kredi kartıyla taksitli satışların tekrardan gündeme gelmesinin ardından kısa bir süre içerisinde telefonlara taksit yasağı uygulamasının kaldırılması kararı açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde ülkemiz yapılan taksitli telefon satışlarına yönelik yasağın kalkacağı duyurulmuştu. Ancak bu haberin ardında Başbakan Binali Yıldırım'ın telefonlara taksit yasağının kalkmayacağını söylemesiyle birlikte herkesin kafası karıştı.

Yasak konusunda bir çok söylentinin ortaya çıkmaya başlamasının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Mehmet Tüfekçi tarafından gelen bir açıklama ile bu konu netlik kazandı. Mehmet Tüfekçi'nin belirttiğine göre cep telefonlarına kredi kartı ile taksit yasağı kalacak ancak bu yasağın kalkması yalnızca yerli üretim telefonlar adına olacak.

Cari açığın büyümemesi için böyle bir karar alındığını söyleyen Tüfekçi'nin açıklamasında tüketicilerin yerli üretim olan akıllı cep telefonlarını 12 ay taksitle satın alabileceklerini söylüyor. Ancak bu taksit seçenekleri LG, Sony, Apple ve Samsung gibi dünya şirketlerinin piyasaya çıkardığı telefonlar için geçerli olmayacak.

Telefonlara Taksit Yasağı Hangi Markalarda Kalkacak?

Yerli üretim telefon modellerinde taksit yasağının kalkacağını söylemiştik. Ancak yerli üretim telefon modellerini düşündüğümüz zaman akla ilk ve tek gelen marka Vestel oluyor. Birçok Türk markası piyasada mevcut ancak bu markalar yabancı firmaların ürettiği modellerin logosunu değiştirerek satışa sunuyor. Bu yüzden hangi telefon modellerinde taksit imkanının olacağı şimdilik havada kalıyor ancak çok fazla seçenek beklememenizde de yarar var.

Berkay Eke/

Kaynak: Technosfer

Son Dakika Teknoloji Telefonlara Taksit Yasağı Kalkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement