Tema'cılar Su İçin Yürüdü - Son Dakika
Yerel

Tema'cılar Su İçin Yürüdü

Tema\'cılar Su İçin Yürüdü

Balıkesir Tema üyeleri, su kirliğine ve içilebilir suyun korunmasına yönelik dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi.

21.04.2014 12:21

Balıkesir Tema üyeleri, su kirliğine ve içilebilir suyun korunmasına yönelik dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi. Farklı okul öğrencileri ile bir araya gelerek yaklaşık 500 kişilik bir yürüyüş düzenleyen genç Tema üyeleri ellerindeki pankartlarla dikkat çekti.

Balıkesir Tema üyeleri, düzenlediği etkinlikle su kirliliğine dikkat çekti. Ellerinde pankartlarla Balıkesir Büyükşehir Belediye binası önünde buluşan Tema temsilcileri Atatürk Parkı'na yürüdü. Burada Mehmetçik Ortaokulu, Bahçelievler Lisesi, Merkez Endüstri Meslek Lisesi, Ziraat Bankası Fen Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Tema üyeleri, yürüyüşlerini park içinde de sürdürdü. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüş Atatürk Anıtı'nda sona erdi. Ellerinde, 'Su Yoksa Hayat Yok', 'Ben Suya Gönüllüyüm', Damlaya Damlaya Çöl Olur' yazılı dövizler taşıyan Tema üyeleri adına konuşan Tema Balıkesir Temsilcisi Korhan Yakut, "Atatürk genci olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kullandığımız suları israf etmeden kullanmamamız gerektiğini çevremize anlatmak için bu tür eylem gerçekleştirdik. Geleceğe yönelik sularımızı daha rahat kullanabilmek için, daha rahat bir yaşam için şimdiden su israfını engellemeliyiz. Lütfen sularımızı doğru kullanılmasını anlatın" dedi.

Genç Tema üyeleri adına açıklamada bulunan Selim Güneş, dünyanın gelecekte susuz günlerle karşılaşmaması için şimdiden önlem alınması gerektiğini kaydetti. Güneş, "Suyumuz her geçen gün kirleniyor. Küresel ısınmanın etkisi ile git gide sularımız kullanılamaz hale geliyor. Suyun geleceğe olan devamlılık süresi kısalıyor. Bugün toplandık ve su için farkındalık yürüyüşü düzenledik" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tema'cılar Su İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement