"Temiz Enerji, Temiz Toplum" Projesi - Son Dakika
Güncel

"Temiz Enerji, Temiz Toplum" Projesi

"Temiz Enerji, Temiz Toplum" Projesi

Sürdürebilir Temiz Enerji Platforumu tarafından yürütülen proje kapsamında İzmirli öğrenciler hem yenilenebilir enerji kaynakları hakkında bilgi aldı hem de Çağla Kubat'la rüzgar sörfü yapma imk...

27.10.2013 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri çevre ve  temiz enerji konularında öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla, Alaçatı'daki Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Akademisi'nde "Temiz enerji temiz toplum" adlı etkilnlikte buluştu.

Sürdürülebilir Temiz Enerji Platformu (STEP) tarafından geliştirilen proje kapsamında İTÜ'nün çeşitli bölümlerinde okuyan 10 kişik ekip, İzmir Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi ve Şehit Onbaşı Ali Güner Yeşilbağ Ortaokulu'ndan 20 öğrenciye rüzgar, güneş, jeotermal, hidroelektrik ve biokütle gibi yenilenebilir enerji kaynakları konusunda eğitimler verdi. Öğrenciler çevre temizliği ve düzenlenmesi konusunda bilinçlenmenin yanısıra STEP projesini temsil edecek dalga modelinin yapılmasına da katkı verdi.

Proje danışmanı Doç.Dr. Mustafa Kumral, yaptığı açıklamada, İTÜ'nün 7 den 77'ye bütün nesillere sonsuz enerji kaynaklarının kullanımı konusunda bilinçlendirmek için çaba gösterdiğini ve bu tür çalışmaları da sürdüreceklerini belirtti.

İTÜ Makine Mühendisliği Mezunu Çağla Kubat da rüzgar sörfünün doğa dostu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İç içe büyüdüğüm için bu spor sayesinde doğanın sorunlarına da daha duyarlı yetiştirildim. O yüzden bu tür sproları ve aktiviteleri çocuklara daha iyi anlatabileceğimi düşünüyorum. Bu sayede doğa bilincini insanlara ulaştırmak istiyorum. Çocuklar, doğaya kendilerini daha yakın hissetsinler. İTÜ'lü öğrenciler bu konuya çok duyarlı bu anlamda sürekli  proje üretiyorlar, gönüllü olarak çalışmaya çok açıklar. Bende bir İTÜ mezunu olarak proje de yer aldım. Bunu bütün üniversitelerimize yaymak istiyoruz." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Temiz Enerji, Temiz Toplum' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement