Terme'de 'Ufkumdaki Karanlık' Tiyatrosu - Son Dakika
Yerel

Terme'de 'Ufkumdaki Karanlık' Tiyatrosu

Samsun’un Terme ilçesinde yapılması planlanan Kömürlü Termik Santral’in ilçeye kurulmaması için ‘Ufuktaki Karanlık’ adlı tiyatro gösterisi düzenlendi.

25.01.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Terme ilçesinde yapılması planlanan Kömürlü Termik Santral'in ilçeye kurulmaması için 'Ufuktaki Karanlık' adlı tiyatro gösterisi düzenlendi.

Terme Belediyesi Kültür Merkezi'nde Amazon Tiyatro Grubu tarafından düzenlenen tiyatro gösterisine çok sayıda davetli katıldı. Tiyatroda ilçeye yapımı planlanan Termik Santral'in Terme'nin sonunu hazırlayacağını ileri süren tiyatro grubu, gerçekleştirdikleri programda ilçe halkını bilinçlendirmek ve hayatlarını sağlıklı sürdürebilmeleri adına santrale karşı çıkmalarını istediklerini belirttiler.

Programda konuşan Terme Kent Konseyi Başkanı Mustafa Güler, "Terme Ovası Karadeniz'de en uzun sahile sahip. Yeşilliklerin,tarımın en verimli topraklarına sahip bir vatan köşesidir. Kuracağınız santral bu toprakları yaşanmaz hale getirecektir. Kömürlü Termik Santral'in bölgemizde kurulmasını istemiyoruz. İnsanımızı ve vatanımız olan topraklarımızın korunması için Anayasal hakkımız olan olan demokratik yollardan bu projeye karşı çıkıyoruz" dedi.

Tiyatro etkinliğinde gösteri öncesi Termik Santral'in çevreye verdiği zararlar konulu bir sunum yapıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Terme'de 'Ufkumdaki Karanlık' Tiyatrosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement