Termelilerden Termik Santral Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Termelilerden Termik Santral Tepkisi

Terme ilçesinde termik santral kurulmaması için Terme Çevre Platformu (TERÇEP) öncülüğünde başlatılan kampanyada bir günde 20 bin dilekçe toplandı.

24.06.2015 18:17

Terme ilçesinde termik santral kurulmaması için Terme Çevre Platformu (TERÇEP) öncülüğünde başlatılan kampanyada bir günde 20 bin dilekçe toplandı.

TERÇEP Başkanı Avukat Hasan Demir, toplanan dilekçelerin yarın Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edileceğini söyledi.

Kanun, yasa ve hukuk kuralları çerçevesinde tüm haklarını sonuna kadar kullanacaklarını belirten Demir, kendisinin de  adaleti savunma makamında görev yaptığına vurgu yaparak şunları dile getirdi:

"Terme tüm bölge halkıyla santrale karşı duruşunu net bir şekilde belirlemiştir. Vatandaşlarımızın yoğun şekilde ilgi gösterdiği kampanya kapsamında bir günde 20 bin dilekçe topladık. Bu çalışmalarımızın yanında imza kampanyamız da devam ediyor. 73 bin Termelinin yanında bölge halkınca da desteklenmeyen santralin ilçemize kurulmaması konusunda yetkililerden ve İDK komisyon üyelerinde sadece 'adalet' istiyoruz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında 26 Haziran'da ÇED toplantısı yapılacağını hatırlatan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, söz konusu toplantının ÇED raporu sürecinde çok kritik bir toplantı olduğunu belirterek, toplantının yapılacağı gün vatandaşlarla birlikte otobüslerle Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gideceğini belirtti.

Belediye hoparlörlerinden anons yaparak Ankara'ya gitmek için vatandaşlardan destek de isteğini söyleyen Kul, "Terme üzerine çöken kara bulutları dağıtmak için var gücü ile çalışıyor. Kampanyamıza desteğini veren tüm halkımıza minnettarım. Yarın saat 13.00'te Samsun Termeliler Birlik ve Dayanışma Derneği önünden hareketle, Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde gerçekleştirilecek dilekçe teslim organizasyonumuza tüm santral karşıtlarını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Termelilerden Termik Santral Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement