Terörü Protesto İçin Pedal Çevirdiler - Son Dakika
Güncel

Terörü Protesto İçin Pedal Çevirdiler

Terörü Protesto İçin Pedal Çevirdiler

Bisikletliler Derneği ve Küçükçekmece Doğa Aktiviteleri Kulübü üyeleri, terör olaylarını protesto etmek Yedikule'den, Edirnekapı Şehitliği'ne kadar pedal çevirdi.

13.09.2015 14:32

Bisikletliler Derneği ve Küçükçekmece Doğa Aktiviteleri Kulübü üyeleri, terör olaylarını protesto etmek Yedikule'den, Edirnekapı Şehitliği'ne kadar pedal çevirdi. Ardından Edirnekapı Şehitliği'nde, şehitler için dua edildi.

Haber-Kamera Arzu KAYA, İstanbul DHA

Bisikletliler Derneği ve Küçükçekmece Doğa Aktiviteleri Kulübü üyeleri, son günlerde yaşanan terör olaylarına dikkat çekmek için Yedikule'den Edirnekapı Şehitliğe pedal çevirdi.

SLOGANLARLA PEDAL ÇEVİRDİLER

Genç-yaşlı yaklaşık 200 bisikletli Yedikule'de toplanıp Yenikapı'dan geçerek Vatan Caddesi üzerinden Edirnekapı Şehitliği'ne kadar pedal çevirdi. Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü önünden geçen bisikletliler Şehitler ölmezx vatan bölünmez diye slogan atarak, bisiklet kornalarını çaldılar. Edirnekapı Şehitliği'ne vardıklarında etkinliğin amacı hakkında konuşan Bisikletliler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Afacan Dilekçi, Amaç son zamanlarda canımızı, tüm ülkenin canını yakan terör olaylarına dikkat çekmek. Şehitlerimizi, masum vatandaşlarımızı anmak dedi.

ŞEHİTLİKTE DUA ETTİLER

Etkinliğe katılan genç bir bisikletli etkinliğin şehitler için yapılan güzel bir etkinlik olduğunu ve şehitleri andıklarını söylerken, bir diğer bisikletli, Çok acı günlerden geçiyoruz. Üzülüyoruz. Kardeş kavgası devam etsin istemiyoruz. Şehitlerimizi yad etmek için bugünki tura katıldık diye konuştu. Gözyaşlarına engel olamayan bisikletli bir kadın ise, İnanılmaz hüzünlüyüz. Gündemde olan her şeyin stresi. Her pedalımızda yad etmenin, dualarımızın kabul olmasını istedik dedi. Şehitlikte saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nın okunması ile başlanan etkinlik, hoca ile dua okunmasının ardından sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Terörü Protesto İçin Pedal Çevirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement