TESK Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TESK Başkanı Palandöken Açıklaması

"Bin yıllık ahi geleneği, 'Ahi Baba Okulumuzda' projesi ile çocuk ve gençlere yaşam boyu önderlik edecek"

09.12.2014 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bin yıllık ahi geleneğinin, "Ahi Baba Okulumuzda" projesi ile çocuk ve gençlere yaşam boyu önderlik edeceğini belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, ahilik geleneğinin temel değerlerinin anlatılacağı projenin, ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

"Ahi Baba Okulumuzda" projesi için Milli Eğitim Bakanlığından destek beklediklerini kaydeden Palandöken, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bin yıllık ahi geleneği, 'Ahi Baba Okulumuzda' projesi ile çocuk ve gençlere yaşam boyu önderlik edecek. Proje ile çocuklarımız ve gençlerimize ahilik kültür ve misyonunu aktarmayı amaçlıyoruz. Yöntem olarak çocukların ve gençlerin öğrenmelerinde en etkili yöntemlerden biri olan yaşantı yoluyla öğrenme yöntemini kullanmayı planlıyoruz. Projemiz ile geleneksel kıyafetlerini giymiş bir ahi baba ve çırağı, ilk ve orta öğretim okullarına gidecekler, sınıflarda canlandırma biçiminde ahiliği tanıtacaklardır. Böylece çocuklarımızın ve gençlerimizin hem eğlendiği, hem öğrendiği bir ortam oluşturmak istiyoruz."

Palandöken, "50 soruda ahilik kitapçığı"nın ve "ahilik sözlüğü"nün de hazırlandığını belirtti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement