TESK Başkanı Palandöken'e Plaket - Son Dakika
Ekonomi

TESK Başkanı Palandöken'e Plaket

TESK Başkanı Palandöken\'e Plaket

Palandöken: "Anayasa çalışmaları kaldığı noktadan mutlaka devam etmeli"

24.10.2014 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni anayasa çalışmalarının kaldığı noktadan mutlaka devam etmesi gerektiğini belirterek, "İnşallah bu dönem içerisinde olur,  halk da millet de huzur içerisinde bundan sonraki demokratik seçim süreçlerine girer" dedi.

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Genel Başkanı Hasan Cengiz, yeni anayasa çalışmaları için kurulan Anayasa Platformu'na katkılarından dolayı Palandöken'e makamında plaket sundu.

Buradaki konuşmasında Cengiz'e teşekkür eden Palandöken, anayasanın günün koşullarına uygun hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Anayasanın, halkın katılımıyla tarafsız hazırlanması ve ülkenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek niteliğe sahip olması gerektiğini belirten Palandöken, yeni anayasa hazırlık çalışmasının "mükemmel anayasayı oluşturmayı" hedeflediğine dikkati çekti.

Anayasa çalışmalarına Türkiye'nin 7 bölgesinden 13 ilde halkın katılım sağladığını anlatan Palandöken, bu katılımın en önemli kısmını gençlerin oluşturduğunu söyledi. Palandöken, "Yeni anayasanın hazırlanması için önümüzdeki yıl bile çok uzun zaman, diyorum. Anayasa çalışmaları kaldığı noktadan mutlaka devam etmeli. Önemli gelişmeler sağlandı. Siyasetçilerin de birçok madde üzerinde anlaştıkları da kamuoyuyla paylaşıldı ama her ne hikmetse neticelenmedi. İnşallah bu dönem içerisinde olur, halk da millet de huzur içerisinde bundan sonraki demokratik seçim süreçlerine girer" diye konuştu.

Hasan Cengiz, Palandöken'e Anayasa Platformu'na katkıları dolayısıyla teşekkür etti. Cengiz, gelecek yıl yeni anayasa konusunda mutabakat sağlanması yönündeki temennisini dile getirdi.

Moğolistan'ın Yalova Fahri Konsolosluğunu yürüttüğünü de bildiren Cengiz, Palandöken'i Moğolistan'a gerçekleştirecekleri ziyarete davet etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Başkanı Palandöken'e Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement