TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

"Yeni yılda Meclis'te ilk olarak Perakende Yasa Tasarısı'nın görüşülmesini bekliyoruz"

03.01.2015 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni yılda TBMM'de ilk olarak Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşülmesini beklediklerini bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, küçük esnaf ve sanatkarın sorunlarının giderilmesi için perakende sektörünün kurallarını düzenleyen Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın zaman kaybedilmeden çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Yasanın çıkması ile haksız rekabetin engelleneceğini belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"1996 yılında Gümrük Birliği'nin başladığı süreçten beri bekleyen perakende sektörünü düzenleyen yasa tasarısının komisyonda kabul edilerek meclis gündemine gelmesi bizleri oldukça umutlandırdı. Yeni yılda Meclis'te ilk olarak Perakende Yasa Tasarısı'nın görüşülmesini bekliyoruz."

Palandöken, işletmelerin kanunlarda öngörülen usul ve esaslara uymak kaydıyla indirimli ya da promosyonlu satış kampanyaları düzenleyebileceğini ancak kampanya sürelerinin işyeri açılışı, devri, kapanışı, adres ya da faaliyet konusu değişikliğinde 3 ayı, tasfiye durumunda ise 6 ayı geçemeyeceğine dikkati çekti.

Yılın belli dönemlerinde alışveriş festivali düzenlenebileceğini belirten Palandöken, festival tarihlerinin, programın ve uygulama alanının önceden Bakanlığa bildirilmesi gerektiğini kaydetti.

Palandöken, seri sonu, sezon sonu, ihraç fazlası, kusurlu ve benzeri malların, perakende işletmelerce, indirimli ya da fabrika çıkış fiyatı üzerinden yıl boyunca satılmasına olanak tanınacağına işaret ederek, "Sürekli indirimli satış yapan dükkanların ön taraflarında yada vitrinlerinde kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde indirimli satışı gösterir yazılar olacak. Böylece vatandaşın aldanması önlenecek" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement