TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasaya daha fazla kuruş sürülmesi gerektiğini belirtti.

01.05.2015 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasaya daha fazla kuruş sürülmesi gerektiğini belirtti.

erek, "Etiketler ve kuruş kullanımı denetlenmelidir. Kuruşlu fiyatlar etiketlerde görülüyor, ancak kasalarda para üstü kuruşlar geri verilmiyor"

Palandöken, yazılı açıklamasında, peşin yapılan alışverişlerin sonunda para üstü olarak kuruş ödenmesi gerektiği halde bazı marketlerde kuruşlu ödemelerin yapılmadığını ifade etti. Halkın bilinçli davranıp para üstlerinde kuruşları istemesi gerektiğini belirten Palandöken, "Devir bir kuruşun hesabını yapma devri" ifadesini kullandı.

Halkın tasarruf bilincinin artırılması için kuruş kullanımının önemli olduğuna dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

"2005 yılında tekrar hayatımıza giren kuruş kullanımının bugün hala oturmadığını görüyoruz. İnsanımız para üstü olarak kuruşu istemiyor bazen de utanıp isteyemiyor. Halbuki tasarruf kuruş biriktirmekle başlar. Fiyatların yukarı yönlü eğilimini dizginler. Biz, kuruşları beğenmeme veya almama lüksü olacak kadar zengin değiliz. Büyük marketler kasalarında kuruş bulundurmalıdır. 2014 yılı sonuna kadar 1,1 milyar adet 10 kuruş, 1 milyar adet 5 kuruş, 130,9 milyon adet 1 kuruş piyasaya sürülmüş. Piyasadaki 130,9 milyon adet 1 kuruş nerede? Yetkililerimiz piyasaya daha fazla kuruş sürmelidir. Kuruşlu para üstünün ödenip ödenmediği de yapılacak denetimlerle takip edilmelidir. Çünkü kayıt dışı gelir elde ediliyor. Esnafta para üstü kalmasın diye sakız ya da kibrit veriyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement