TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'nin dünya turizm sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Turist sayısındaki dönemsel düşüş esnafımızı kısa süreli olumsuz etkileyebilir ama Ramazan Bayramı'ndan sonra iç turizmin pik yapmasıyla her şey düzelecektir" ifadelerini kullandı.

04.07.2015 11:25

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'nin dünya turizm sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Turist sayısındaki dönemsel düşüş esnafımızı kısa süreli olumsuz etkileyebilir ama Ramazan Bayramı'ndan sonra iç turizmin pik yapmasıyla her şey düzelecektir" ifadelerini kullandı.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'ye gelen turist sayısının düşmesini engellemek için önlem alınması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'ye geçen yıl yaklaşık 41 milyon turistin geldiğini belirten Palandöken, "Türkiye'nin dünya turizm sektöründe önemli bir yere sahip. Turist sayısındaki dönemsel düşüş esnafımızı kısa süreli olumsuz etkileyebilir ama Ramazan Bayramı'ndan sonra iç turizmin pik yapmasıyla her şey düzelecektir. Bayramda 7 milyon vatandaşımızın memleketlerine ve tatil yörelerine gideceği satılan biletlerden belli" değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, turizmde çeşitliliğin artırılması gerektiğine dikkati çekerek, "Artık turist sadece deniz, kum, güneş aramıyor. Kültür turizmi, dağ turizmi, kış turizmi, doğa ve su sporları, termal sağlık ve kongre turizmi gibi alanları da geliştirmeli ve tanıtmalıdır. Çünkü Türkiye hem coğrafi hem de tarihi değerler bakımından 'dünyanın göz bebeği' konumundaki ülkelerin başında yer almaktadır. Türkiye'ye gelen turistler çevremizde yaşanan olumsuzların ülkemizle ilgisi olmadığını görerek mutlu bir şekilde ülkesine dönmektedir. Bölgemizin de en güvenilir ülkesiyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement