"Borç Yapılandırması İçin Bankalar Düşük Faizli Kredi Vermeli" - Son Dakika
Güncel

"Borç Yapılandırması İçin Bankalar Düşük Faizli Kredi Vermeli"

"Borç Yapılandırması İçin Bankalar Düşük Faizli Kredi Vermeli"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Borç yapılandırması için bankalar düşük faizli kredi vermeli." dedi.

20.09.2014 10:52  Güncelleme: 10:58

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Borç yapılandırması için bankalar düşük faizli kredi vermeli" dedi.

Meclis'ten 'Torba Yasa' olarak bilinen adıyla geçen İş Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılan yasanın kabul edilmesiyle 15 milyon kişinin borçlarını yapılandırabileceğini ifade Palandöken, "Her kesimden yaklaşık 15 milyon vatandaşı ilgilendiren Torba Yasa onaylandı. Şimdi sıra 200 milyar civarında yapılanacak olan borcun ödenmesine geldi. Maalesef insanların büyük çoğunluğunun bu borçlarını rahatlıkla ödeyebilecek durumları yok. Burada bankalara çok önemli görev düşüyor. Borç yapılandırmasını yapacaklar için düşük faizli kredi vermelidir" dedi.

Bağ-Kurlu kadınlara 3 çocuğa kadar doğum borçlanması ile 6 yıl daha erken emekli olma hakkı verildiğini söyleyen Palandöken, "Yasa ile toplam 1.3 milyon Bağ-Kurluya borçlarını yapılandırma fırsatı verildi. Yaklaşık 22 milyar liralık Bağ-Kur alacağı donduruldu. Son 5 yılında işçi olarak çalışanlara işçi statüsünde emeklilik yolu açıldı. Bu kapsamda olan yaklaşık 70 bin Bağ-Kurlunun emekliliğindeki engel de kalkmış oldu. Ama bu borçların ödenebilmesi için bankalardan alınacak düşük faizli kredinin çok yardımı olacaktır. Kredi bulup borcunu kapatan emekli olabilecek" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Borç Yapılandırması İçin Bankalar Düşük Faizli Kredi Vermeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement