TESK Yönetim Kurulu İsrail Özel Gündemiyle Toplandı - Son Dakika
Güncel

TESK Yönetim Kurulu İsrail Özel Gündemiyle Toplandı

TESK Yönetim Kurulu İsrail Özel Gündemiyle Toplandı

Genel Başkan Bendevi Palandöken'in başkanlığında özel gündemle toplanan TESK, İsrail'in Gazze'de yaşayan Filistinlilere yönelik insanlık dışı saldırılarını değerlendirdi.

23.07.2014 10:28  Güncelleme: 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genel Başkan Bendevi Palandöken'in başkanlığında özel gündemle toplanan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu, İsrail'in Gazze'de yaşayan Filistinlilere yönelik insanlık dışı saldırılarını ve buna yönelik uygulanacak tedbirleri değerlendirdi.

Toplantının ardından bir açıklama yapan Palandöken, "Müslümanlar için en kutsal ay olan Ramazan ayında İsrail'in çocuk, genç, yaşlı, sivil ve askeri hedef gözetmeksizin haftalardır devam eden kara ve hava saldırılarını müzakere ettik. 2 milyona yakın Türk esnaf ve sanatkarı temsil eden ve ülkemizin dört bir yanından gelen yönetim kurulu üyeleri olarak bu saldırıları kınıyor, Filistinli kardeşlerimizin acısına yürekten ortak oluyoruz" dedi.

20. yüzyılın en büyük soykırımını yaşayan bir milletin şimdi kendisinin masum insanlara yönelik saldırılarının vicdanları kanattığını söyleyen Palandöken, "Soykırımın acısını en kötü tecrübelerle yaşamış bir neslin torunları olan İsrail'i, bu akıl almaz saldırıları bir an önce sona erdirmeye davet ediyoruz" ifadesini kullandı.

TESK Yönetim Kurulu, saldırıların biran önce durdurulması için gerekli girişimlerin yapılması ile birlikte alınması gereken bir dizi tedbiri de değerlendirerek, federasyon ve birlik başkanlarının bulundukları illerde yapacakları toplantı ve açıklamalarla kınamalarının yanı sıra bu ülkeye karşı yapılabilecek uygulama ve eylemlerin yetkililerle görüşülmesi yönünde karar aldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TESK Yönetim Kurulu İsrail Özel Gündemiyle Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement