"Yeni Yabancı Kuralı Sakıncalı" - Son Dakika
Spor

"Yeni Yabancı Kuralı Sakıncalı"

Teknik Direktör Arif Erdem, yeni yabancı kuralını sakıncalı bulduğunu söyledi.

06.01.2015 17:00  Güncelleme: 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Teknik direktör ve eski milli futbolcu Arif Erdem, yeni yabancı kuralını sakıncalı bulduğunu söyledi.

Erdem, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de altyapıdan futbolcu yetiştirilemediğini kaydederek, "Eski bir futbolcu olarak yeni kuralı sakıncalı buluyorum. Türkiye'nin altyapıdan futbolcu yetiştirme problemi bulunuyor. Baktığımız zaman son dönemde kulüplerde yetişen bir tane Arda'mız var" diye konuştu.

Avrupa'da birçok ülkede yabancı oyuncunun serbest bırakıldığını ama kriter koyulduğunu anlatan Erdem, "İngiltere'de 'oyuncu şu kadar milli olmadan transfer yapamazsın' diyor. Öte yandan bu karar yerli oyuncuları işine sahip çıkma ve daha çok çalışması açısından teşvik edecektir" ifadelerini kullandı.

Erdem, ligde tribünlerin boş kalmasının futbolun kalitesini düşürdüğünü, ikinci yarıdan itibaren mücadelenin biraz daha artacağına inandığını söyledi.

Teknik direktör Yücel İldiz de gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni yabancı kararıyla rekabet ortamının olacağını vurgulayarak, "Bence çok geç kalınmış bir karar. Yabancı yasağı çok yanlıştı. Şu anda rekabet ortamı daha çok gelişecektir. Türk ve yabancı oyuncu açısından kararı olumlu buluyorum" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Yeni Yabancı Kuralı Sakıncalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement