Thk 90 Yaşında - Son Dakika
Yerel

Thk 90 Yaşında

Türk Hava Kurumu'nun (THK) kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü Gelibolu ve Lapseki'de kutlandı.

16.02.2015 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu'nun (THK) kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü Gelibolu ve Lapseki'de kutlandı.

THK Gelibolu Şube Başkanı Dilek Gökalp, yönetim kurulu üyeleri ile Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Lisesi öğrencilerinden oluşan Genç Kanatlar Topluluğu üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Gökalp, burada yaptığı konuşmada, büyük bir özveriyle üzerilerine düşen sorumluluğun bilinciyle çalıştıklarını belirterek, "İlçemizde açtığımız model uçak kurslarımızla yüzlerce gencimize havacılığı sevdirdik. Gelibolu'da bir ilki başararak görme ve işitme engelli öğrencilere yönelik model uçak kursu düzenledik" dedi.

Lapseki'de ise Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, belediye meclisi üyeleriyle THK Lapseki Şube Başkanı Yaşar Genç'i ziyaret etti.

Genç, ziyarette yaptığı açıklamada, kurumlarının vatandaşların ve yöneticilerin desteğiyle yüklendiği misyon doğrultusunda hareket ettiğini ifade ederek, "90 yıl önce kurulan kurum, 5 bin 500 pilot,  80 bin paraşütçü, 15 bin planörcü, 3 bin yamaç paraşütçü yetiştirdi. Kurumu güçlendirmek, yaşatmak görevlerimizden öte yurttaşlık borcumuzdur. Atamızın bizlere mirası THK Türkiye Cumhuriyeti ile sonsuza dek yaşayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Thk 90 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement