Çubuk'ta Model Uçak Kursu Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta Model Uçak Kursu Tamamlandı

Çubuk\'ta Model Uçak Kursu Tamamlandı

Türk Hava Kurumunun Çubuk'ta düzenlediği Model Uçak Kursunu tamamlayan 100 öğrenciye sertifikaları törenle verildi.

30.05.2014 12:02  Güncelleme: 12:11

Türk Hava Kurumu'nun (THK) Çubuk'ta düzenlediği "Model Uçak Kursu"nu tamamlayan 100 öğrenciye sertifikaları törenle verildi.

Çubuk Şehir Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, THK'nın Türk milletinin maddi ve manevi destekleriyle yaşayan, havacılığın her alanını milletine benimseten, sevdiren bir kurum olduğunu söyleyerek, "THK olarak model uçak kursları kapsamında ülke genelinde yüzlerce öğrenciye ücretsiz 'Model Uçak Kursu' veriyoruz. Yine havacılığa meraklı olan gençlerimize de yamaç paraşütü, planör ve yelken kanat kursları vermekteyiz" diye konuştu.

Türkiye genelinde koydukları hedeflere hızla ilerlediklerini anlatan Yıldırım, bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ile THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi hakkında da kısa bilgi verdi.

Kurslara katılan öğrencilere sertifikaları ve hediye uçurtmaları Yıldırım ve Kaymakam Cemal Şahin tarafından verildi. 175 fotoğraftan oluşan "Gökyüzünden Türkiye Manzaraları"  fotoğraf sergisi de beğeni topladı.

THK Yenimahalle Şubesi ile Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği kurslarda, öğrenciler bir hafta süren kurs ile Türkkuşu Ata Planör Model Uçağı yapmasını öğrendi.

Tören, futbol sahasında yapılan yamaç paraşütü gösterisiyle son buldu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta Model Uçak Kursu Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement