Thk'nın 92. Kuruluş Yıl Dönümü Törenle Kutlandı - Son Dakika
Ekonomi

Thk'nın 92. Kuruluş Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Thk\'nın 92. Kuruluş Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Türk Hava Kurumu'nun (THK) 92. kuruluş yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

16.02.2017 20:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu'nun (THK) 92. kuruluş yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonunda gerçekleştirilen törende konuşan THK Başkanı Kürşat Atılgan, THK'yı milletin kurduğunu ve yaşattığını söyledi. THK'yı koruma ve yaşatmanın, her Türk vatandaşının vazifesi olduğunu belirten Atılgan, "Cumhuriyetten sadece 15 ay sonra kurulan bu mübarek kurum, büyük bağış kampanyaları ve kendi imalatıyla yeni kurulan Türk Hava Kuvvetlerine 340 tayyare hibe etmiştir." diye konuştu.

Atılgan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, THK'dan desteğini bir an olsun eksik etmediğini anlattı. THK'nın fitre zekat toplayıp, toplayamacağının zaman zaman tartışıldığına değinen Atılgan, kurumun havacılık alanında insan yetiştirdiğini, tesis yaptığını ve altyapı kurduğunu dile getirdi. THK olarak, bayrağın daha yükseklere çıkması için çalıştıklarını vurgulayan Atılgan, "Niyetimiz sahih gayemiz bu oldukça, hiçbir kurum ve hiçbir fert THK'dan daha fazla fitre zekat ve yardımı hak edemez. Elbette bu bağışları kullanırken kılı kırk yaracak, israfın damlasına karşı çıkacak ve milli dini değerlerimizle çelişen uygulamalardan kaçınacağız." ifadesini kullandı.

THK'nın Onursal Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp, kurum hakkında bilgi aktardığını da kaydeden Atılgan, "THK'nın kuruluşunda Mustafa Kemal Atatürk tarafından 21 kalemden, bugünkü değeriyle milyarlarca lira karşılığı gelir bağlandığını, bu kaynakla çok büyük işler yaptığını ve bugün hiçbir imtiyazı olmadığını tekrar kaynağa ihtiyacı olduğunu izah ettim. Kendisinin direktifleriyle, kaynak temini için 8 maddelik torba yasa çalışmamızı geçen hafta Genelkurmay Başkanımız vasıtasıyla tekrar kendilerine ulaştırdık. İnşallah kısa zamanda bu teklifler yasalaşır ve THK, içinden geçtiği zor şartları aşarak misyonuna uygun büyük işler yapmaya devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Atılgan'ın konuşmasının ardından, THK üniversitesi öğrencileri çalışmalarıyla ilgili sunumlar yaptı ve 2016 yılı ödülleri verildi. Törenin sonunda kum ressamı Metin Çakar, günün anlam ve önemine binaen bir gösteri yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Thk'nın 92. Kuruluş Yıl Dönümü Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement