THY'nin Yeni Genel Müdürü Bilal Ekşi Oldu - Son Dakika
Ekonomi

THY'nin Yeni Genel Müdürü Bilal Ekşi Oldu

THY Genel Müdürü Temel Kotil, 11 yıldır yürüttüğü görevinden dün yayımladığı bir mesajla ayrıldığını duyurdu. Kotil'den boşalan koltuğa Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi atandı.

22.10.2016 08:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Yolları'nın (THY) tepe yönetiminde dün önemli bir bayrak değişimi yaşandı. THY Genel Müdürü Temel Kotil, 11 yıldır sürdürdüğü görevinden ayrıldı. Kotil, THY personeline gönderdiği mesajında şunları kaydetti: "Nisan 2005'ten bu yana gururla sürdürdüğüm THY Genel Müdürlüğü görevinden bugün (dün) itibarıyla ayrılıyorum. Mart 2003'te Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katıldığım THY ailesinin tüm üyeleriyle büyük başarılara imza attık. THY'den ayrılma kararımı, şahsıma hava ve uzay teknolojileriyle ilgili yeni bir görev teklif edilmesinden dolayı aldım."

ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATTI

THY'den yapılan açıklamada ise "Sayın Temel Kotil, 21 Ekim 2016 itibari ile görevinden ayrılmıştır. Ortaklığımız Yönetim Kurulunca, THY Genel Müdürlüğü'ne Sayın Bilal Ekşi'nin atanmasına karar verilmiştir. 1968 Rize doğumlu Bilal Ekşi, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği'nden 1989'da mezun oldu. İş hayatına Devlet Demiryolları'nda elektronik ve haberleşme mühendisi olarak başlayan Ekşi, kariyerinde önemli görevlerde bulundu. 2008-2009 arasında THY Teknik A.Ş.'de Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı yapan Ekşi, Nisan 2011'de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne getirildi.

TUSAŞ GENEL MÜDÜRÜ OLDU

THY Genel Müdürlüğü'nden ayrılan Temel Kotil, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürlüğü görevine getirildi. TUSAŞ'tan yapılan açıklamada, yönetim kurulu tarafından dün alınan kararla genel müdürlüğe Kotil'in atandığı bildirildi. Aynı kararla, eski TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı da TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı olarak görevlendirildi.

Bilal Ekşi

THY\'nin Yeni Genel Müdürü Bilal Ekşi Oldu

Son Dakika Ekonomi THY'nin Yeni Genel Müdürü Bilal Ekşi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement