Thy, Sinop'ta Hedef Büyüttü - Son Dakika
Ekonomi

Thy, Sinop'ta Hedef Büyüttü

Thy, Sinop\'ta Hedef Büyüttü

Türk Hava Yolları'nın haftanın her günü gerçekleşen İstanbul-Sinop karşılıklı seferlerinde yolcu doluluk oranlarının yüzde 80 civarında olduğunu belirten THY Sinop Müdürü Macid Boyar hedeflerinin İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Sinop'a günde...

16.05.2012 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Yolları'nın haftanın her günü gerçekleşen İstanbul- Sinop karşılıklı seferlerinde yolcu doluluk oranlarının yüzde 80 civarında olduğunu belirten THY Sinop Müdürü Macid Boyar hedeflerinin İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Sinop'a günde iki-üç sefer düzenlemek olduğunu söyledi.

2008 yılının Temmuz ayında İstanbul –Sinop seferlerine başladıklarını hatırlatan Macid Boyar, "Türk Hava Yolları olarak 2008 yılında haftanın üç günü icra edilmeye başlanan seferlerimiz artan talep üzerine haftanın her gün yapılmaya başladı. Mevcut tarife yapımızda haftanın dört günü Atatürk Havalimanı'ndan kalkışımız 10.05, Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri ise 14.20'de uçuşlarımız gerçekleşiyor. Şuan Sinop Havalimanı'nın pist durumundan dolayı Airbus A319 tipi uçaklarla bu seferleri gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde uçuşları düzenlememizin nedeni Antalya, İzmir ve yurt dışında yaşayan yerli ve yabancı turistlerin aynı gün içerisinde Sinop'a gelmelerini sağlamaktır" diye konuştu.

SİNOP'A ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILIYOR

Türk Hava Yolları'nın Sinop'un tanıtımında büyük katkı sağladığını da söyleyen Boyar, "

Sinop ekonomi olarak çok zengin bir ilimiz değil. Fakat kültür turizmi, gerek inanç turizmi gereksi deniz turizmi açısından çok avantajlı bir ilimiz. Biz seferleri icra etmeye başladığımız 2008 yılından önce göç veren il konumunda olan Sinop, İstanbul-Sinop seferlerinin başlamasının ardından göç alan bir il konumuna geldi. Tabii ki bunda THY ile birlikte devlet politikaları da önemli bir röle sahip. Sinop'a Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımları yapılıyor. Bu yatırımlar ile ilerleyen dönemlerde hedefimiz günde iki-üç sefer Sinop'a sefer düzenlemek istiyoruz" dedi.

YOLCU SAYIMIZDA ARTIŞ VAR

İstanbul-Sinop seferlerinin yolcu kapasitesi hakkında bilgi veren Boyar şunları söyledi: "Şuanda yolcu doluluk oranımız yüzde 75-80 civarındadır. Bunu geçen yıllarla mukayese ettiğimiz zaman büyük ilerlemeler kaydetmekteyiz. 2011 Nisan ayı ile 2012 Nisan ayı arasındaki verilere baktığımızda yüzde 50 yolcu doluluk oranında bir artışımız var."

YILIN HER AYI TURİST TAŞIMAK İSTİYORUZ

Türk Hava Yolları Sinop İstasyon Müdürü Macid Boyar yaz ayı ile birlikte gerekli çalışmaları tamamladıklarını, yerli ve yabancı turistlere hizmet etmeye hazır olduklarını söyledi. Boyar amaçlarını sadece yaz ayında turist taşımak olmadığını bunu yılın her ayına yaymak istediklerini söyledi.

FOTOGRAFLI - Sinop/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Thy, Sinop'ta Hedef Büyüttü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement