THY Teknik A.Ş.'de Toplu İş Sözleşmesi İmzaları Atıldı - Son Dakika
Güncel

THY Teknik A.Ş.'de Toplu İş Sözleşmesi İmzaları Atıldı

THY Teknik A.Ş.\'de Toplu İş Sözleşmesi İmzaları Atıldı

Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. ile Çelik-İş Sendikası arasında 5. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

25.10.2015 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. ile Çelik-İş Sendikası arasında 5. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

THY Teknik A.Ş ve Çelik-İş Sendikası arasında 3 yıl sürecek olan toplu iş sözleşmesi için imza töreni THYı Genel Müdürlük binasında yapıldı. Toplu iş sözleşmesine Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman, Çelik-İş Sendikası adına Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

"ÇATIŞMA YERİNE UZLAŞMAYI HEDEF ALIYORUZ"

İmza töreni öncesinde konuşan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, uluslararası bir şirketle toplu iş sözleşmesi imzalayacaklarını belirtti. Türk Hava Yolları'nın dünya genelindeki başarısından bahseden Arslan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

" Türkiye'nin dışarıdaki en prestijli kuruluşlarından bir tanesi. Bize bir görev düşüyor. Türk Hava Yolları'nın bu başarı hikayesini tüm dünya ile paylaşmak. Aynı zamanla çalışanlarımızla, Türk Hava Yolları'nın daha başarılı olması için daha ileriye gitmesi için daha çok çalışmamız gerekiyor. Bizim sendikal anlayışımızın temeli endülüs ilişkiler sisteminde bir sosyal diyalog mekanizmasını çok iyi işleten bir kuruluşuz.Çatışma yerine uzlaşmayı hedef alıyoruz. Kavga yerine barışı hedef alıyoruz. Birbirimize rakip olmak  yerine biz sosyal ortaklığı benimsiyoruz. İşletmelerin rekabet gücü, işletmelerin bilançoları, bütün geleceğe ait yatırımları her şeyi bizi ilgilendiriyor. Burada ortaya çıkacak küçük bir arıza çalışanları etkiliyor. O nedenle işletmeleri de hafif biz nezle olsa biz zatürreye yakalanırız, bunun farkındayız. Biz işletmelerimizi en az sendikalı çalışanlarımız, emekçilerimiz kadar dikkate almak durumdayız."

"ÜLKENİZ İYİYSE ŞİRKETİNİZ DE İYİDİR"

İmza töreninde konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ise THY'de çalışanların önemine vurgu yaptı. Türk Hava Yolları'nın büyümesinde en önemli katkının çalışanlar olduğuna dikkat çeken Aycı, "Çalışanlara haklarının teri kurumadan teslim etme gayreti içindeyiz" ifadesini kullandı.

Toplu iş sözleşmesinde çalışanların durumunu ve şirketin imkanların göz önünde bulundurduklarını belirten Aycı, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkeniz iyiyse şirketiniz de iyi olur. Şirketiniz iyiyse zaten ülkeniz iyi demektir. Bu prensiple ülkemizin son  12 yılsa katettiği bu önemli mesafeyi, bunun şirketimize olan yansımasını ve şirketimizin de Türkiye'nin başarı hikayesine katkısını da beraberinde görüyoruz. Elbette bunda en büyük pay sahibi çok değerli çalışanlarımız. Bu çalışanlar içerisinde de şüphesiz teknisyenlerimizin ve Teknik A.Ş. çalışanlarımızın önemli bir payı olduğunu da unutmamak gerekir. Buna verdiğimiz önemi burada, benim görev süremdeki ilk toplu iş sözleşmesinde, elden gelen tüm gayreti göstererek bunun altını çizmiş durumdayız diye düşünüyorum."

SÖZLEŞME SÜRESİ 3 YIL

Konuşmaların arından Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan 3 yıl süreli olan anlaşmaya imza attı. Bu ücret artışı ile birlikte çalışanların ücreti 2015 yılının ikinci 6 ayında yüzde 7 artmış olacak. 2016 yılının ilk 6 ayında buna ilave olarak yüzde 5 ücret artışı uygulanacak. 2016 yılının ikinci 6 ayı ve takip eden 6 aylık enflasyon rakamlarına ilave yüzde 0.5 ücret artışı uygulanacak.

ÇALIŞANLARA İMZA PARASI BİN 550 TL

Yapılacak olan ücret artışlarının dışında, her ay çalışanlara ödenmekte olan sosyal yardım miktarı da brüt olarak 1'inci yıl için 390 liradan 485 liraya, 2'inci yıl için 485 liradan 550 liraya ve 3'üncü yıl için de 550 liradan 615 liraya çıkarılacak. Diğer taraftan, sendika üyesi tüm çalışanlara bir defaya mahsus bin 550 lira brüt ek ödeme yapılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel THY Teknik A.Ş.'de Toplu İş Sözleşmesi İmzaları Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement