THY Uçağını Kaçırma Girişimi Davası - Son Dakika
Güncel

THY Uçağını Kaçırma Girişimi Davası

THY'nin Ankara-İstanbul seferini yapan yolcu uçağını bomba yerleştirdiğini söyleyerek kaçırmaya çalıştığı iddiasıyla tutuklu yargılanan yazar Zafer Alcan'ın tahliyesine karar verildi.

02.09.2015 12:02

THY'nin Ankara- İstanbul seferini yapan yolcu uçağını bomba yerleştirdiğini söyleyerek kaçırmaya çalıştığı iddiasıyla tutuklu yargılanan yazar Zafer Alcan'ın tahliyesine karar verildi.

Bakırköy 55. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Alcan ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Zafer Alcan'ın avukatı Dursun Ali Aydın, 55 yaşındaki müvekkilinin herhangi bir terör olayıyla ya da örgütle alakası bulunmadığını ve olaydan dolayı çok pişmanlık duyduğunu ifade ederek, müvekkilinin amacının yazdığı kitaplara dikkati çekmek olduğunu söyledi.

Avukat Aydın, uçak kaçırma suçunun oluşmadığını savunarak, "Müvekkilim uçağı durdurmamıştır. Başka bir yere götürülmesine neden olmamıştır. Dolayısıyla suçun unsurları oluşmamıştır. Oluştuğu varsa da eylem teşebbüs aşamasında kalmıştır. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum" dedi.

Hakim Gülaser Gökdemir Tekdal, sanık Alcan'ın, tutuklulukta geçirdiği süre, delillerin birçoğunun toplanmış olması, delil karartma şüphesinin bulunmaması ve isnat edilen suçların vasıflarını dikkate alarak, tahliyesine karar verdi.

Hakim Tekdal, THY'nin olayda zararı olup olmadığının bildirilmesi için şirkete yazı yazılmasına da karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, THY'nin 7 Haziran'da Ankara-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının pilotu Özcan Sucu'nun, 35. dakikada inişe geçmeye başladığı anlatıldı.

Kabin memurlarından Esra Engin'in, bu sırada ayağa kalkan sanık Alcan'ı oturması için uyardığı belirtilen iddianamede, sanığın yolculara dönerek yüksek sesle "kontrolü altında bulunan uçağın çeşitli yerlerine patlayıcı maddeler yerleştirdiğini, tek başına olmadığını, kimseye zarar verme niyeti bulunmadığını" söylediği kaydedildi.

Kabin memuru Engin'den durumu kaptana haber vermesini isteyen Alcan'ın "Uçak Bükreş'e gidecek, orada gerekli açıklamaları yapacağım, kimseye zarar vermeyeceğim" şeklinde bağırdığı ifade edilen iddianamede, bu durum üzerine uçağın havaalanına indiği ve sanığın polis tarafından yakalandığı aktarıldı.

İddianamede, Zafer Alcan hakkında "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel THY Uçağını Kaçırma Girişimi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement