Tika'dan Afganistan'daki Üniversiteye Bilgisayar Sınıfı - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Afganistan'daki Üniversiteye Bilgisayar Sınıfı

I Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyindeki Sar-i Pul kentindeki üniversiteye bilgisayar sınıfı kurdu.

27.07.2016 11:21

MEZAR-I Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyindeki Sar-i Pul kentindeki üniversiteye bilgisayar sınıfı kurdu.

Bilgisayar sınıfının açılış törenine Sar-i Pul Valisi Muhammad Zahir Vahdet, Sar-i Pul Üniversitesi Rektörü Araş Halili, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatör Yardımcıları Burak Kadir Kıllıoğlu ve Kenan Yıldırım'ın yanı sıra öğrenciler katıldı.

Vali Vahdet, Türkiye'nin Afganistan'da gerçekleştirdiği yardım faaliyetlerinin önemli olduğunu ve unutulmayacağını söyledi.

Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluk bağına değinen Vahdet, Türkiye'nin her koşulda Afgan halkının yanında olduğunu belirtti.

Vahdet, 15 Temmuz'da Türkiye'de yaşanan darbe girişimi nedeniyle üzüntü duyduklarını, Türkiye devleti ve halkı için dua ettiklerini dile getirdi.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatör Yardımcısı Kıllıoğlu da TİKA olarak Afganistan'da çeşitli alanlarda yüzlerce proje gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sar-i Pul Üniversitesine kurdukları bilgisayar sınıfının yüzlerce öğrencinin eğitimine katkı sağlamasını umduklarını belirten Kıllıoğlu, bundan sonra da Sar-i Pul'da özellikle eğitime destek faaliyetlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından bilgisayar sınıfı kurdele kesimiyle hizmete açıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'dan Afganistan'daki Üniversiteye Bilgisayar Sınıfı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement