Tika'dan Afganistan Emniyetine Malzeme Desteği - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Afganistan Emniyetine Malzeme Desteği

Tika\'dan Afganistan Emniyetine Malzeme Desteği

Afganistan'da, eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma kadar bir çok alanda faaliyet gösteren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Merkezi Yönetimlerin Güçlendirilmesi kapsamında Cevizcan Vilayeti İl Emniyet Müdürlüğü ve 10 İlçe Emniyet Müdürlüğüne malzeme desteğinde bulundu.

25.03.2014 11:46

Afganistan'da, eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma kadar bir çok alanda faaliyet gösteren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Merkezi Yönetimlerin Güçlendirilmesi kapsamında Cevizcan Vilayeti İl Emniyet Müdürlüğü ve 10 İlçe Emniyet Müdürlüğüne malzeme desteğinde bulundu.

TİKA Afganistan'da birçok alanda gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda TİKA, Afganistan'da merkezi yönetimlerin güçlendirilmesi çerçevesinde Cevizcan İl Emniyet Müdürlüğü ve 10 ilçe emniyet müdürlüğüne malzeme desteğinde bulundu. Cevizcan Vilayeti İl Emniyet Müdürlüğü ve 10 İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ihtiyacı olan malzemeler, Valilik binasında Cevizcan Valisi Haji Bay Murat Koyunlu, Mezar-ı Şerifte yapılacak olan 42 Sınıflık Bahter Lisesi Hizmet Binası Yapım İşi çalışmaları için Afganistan'da bulunan TİKA Doğu ve Güney Asya Pasifik ve Latin Amerika Dairesi Başkanı İbrahim Barbaros Akçakaya, TİKA Mezar-ı Şerif Program Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan ve Valilik yetkililerinin katıldığı bir törenle yetkililere teslim edildi.

Cevizcan Valisi Koyunlu Türkiye'nin TİKA aracılığıyla Afganistan'da özellikle Cevizcan yöresinde gerçekleştirmiş olduğu projelerden dolayı teşekkürlerini iletti. Türk halkıyla Afganistan halkı arasındaki kardeşlik bağlarının çok eskiye dayandığını ve her geçen gün daha da kuvvetlendiğini ifade eden Cevizcan Valisi Koyunlu, iki ülke arasında söz konusu işbirliklerinin devam etmesi talebinde bulundu.

TİKA Doğu ve Güney Asya Pasifik ve Latin Amerika Dairesi Başkanı Akçakaya'da Türkiye ile Afganistan arasındaki kardeşlik ilişkilerinin çok eskiye dayandığını vurgulayarak, Türkiye'nin TİKA eliyle Afganistan'da 2004 yılından bugüne kadar başta eğitim ve sağlık olmak üzere farklı sektörlerde 1000'e yakın proje gerçekleştirdiğini söyledi. TİKA Doğu ve Güney Asya Pasifik ve Latin Amerika Dairesi Akçakaya, Afganistan'ın sürdürülebilir kalkınmasına yönelik, insan kaynaklarının geliştirilmesine ve kurumsal kapasitelerinin artırılmasına yönelik kapasite geliştirme kurslarının da kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. TİKA Doğu ve Güney Asya Pasifik ve Latin Amerika Dairesi Akçakaya, bu doğrultuda Cevizcan ve Sarıpul Vilayetlerinde TİKA'nın Cevizcan İl İmar Ekibi(PRT) ile birlikte birçok kapasite geliştirme kursları düzenlediğini ve bu kursların 2014 yılı içerisinde Mezar-ı Şerif ilinde de uygulanacağını ifade etti.

TİKA'nın 2014 yılı içerisinde Afganistan genelinde faaliyetlerine devam edeceğini belirten TİKA Doğu ve Güney Asya Pasifik ve Latin Amerika Dairesi Başkanı Akçakaya, Belh'te Sultan-ül Ulema Hoca Bahauddin Veled Medresesi Restorasyonu başta olmak üzere, Cevizcan Vilayeti Teknik Enstitü ve Yurt Binası, Cevizcan Merkez Camisi, Cevizcan Üniversitesi 8 Sınıflık Türkoloji Hizmet Binası, Mezar-ı Şerif İlinde 42 Sınıflık Bahter Lisesi Hizmet Binası, Kunduz Vilayeti İmam Sahip İlçesi Karaköterme Köyü 16 Sınıflık Okul Hizmet Binaları ihalelerinin önümüzdeki aylarda gerçekleştirileceğini söyledi.

Proje kapsamında TİKA tarafından kamera, fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayar, yazıcı ve taşınabilir hard diskten oluşan malzemeler valilik yetkililerine teslim edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika'dan Afganistan Emniyetine Malzeme Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement