Tika'dan Kazakistan'a Sağlık Desteği - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Kazakistan'a Sağlık Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kazakistan'daki Atırau eyaleti doğumevine, doğum esnasında ve muayenelerde kullanılmak üzere cihaz desteğinde bulundu.

26.06.2015 12:09

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kazakistan'daki Atırau eyaleti doğumevine, doğum esnasında ve muayenelerde kullanılmak üzere cihaz desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Atırau eyaleti genelinde 16 yaş altında iki binden fazla engelli bulunduğu ve bunların yüzde 38'inin zihinsel engelli çocuklardan oluştuğu, prematüre doğan bebek sayısının da gün geçtikçe arttığı belirtildi.

Doğumevinin birincil görevleri arasında, prematüre bebeklerin gelişimi, bebeklere bir yaşına kadar kaliteli rehabilitasyon hizmeti verilmesi, prosedürlerin zamanında uygulanması, hamilelik ve doğum sürecinde hastalanan anneler ile hasta doğan bebeklerin tedavi edilmesi yer alıyor.

Bu çerçevede, doğumevine destekte bulunmak amacıyla TİKA, doğum esnasında ve muayenelerde kullanılmak üzere kafa lambası, doğum sonrası bebeklerin soluduğu havanın kalitesini artırmak için ozon temizleyici ve oksijen konsantratörü cihazlarını temin ederek, yetkililere teslim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'dan Kazakistan'a Sağlık Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement