Tika, Pakistan'da Yaşanan Sel Felaketinin Yaralarını Sarmaya Katkı Sağlıyor - Son Dakika
Güncel

Tika, Pakistan'da Yaşanan Sel Felaketinin Yaralarını Sarmaya Katkı Sağlıyor

Aşırı muson yağmurları sonucu oluşan sellerden zarar gören Pakistan’a Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yardımlar devam ediyor.

18.09.2014 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aşırı muson yağmurları sonucu oluşan sellerden zarar gören Pakistan'a Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yardımlar devam ediyor.

Pakistan'da aşırı muson yağmurları sonucu oluşan sellerde 317 kişi hayatını kaybederken, 47.800 ev selden zarar gördü. 1.7 milyon dönüm ekili alanın tahrip olduğu Pakistan'da 8 bine yakın hayvan telef oldu. Selden 2.3 milyon kişinin etkilendiği tahmin ediliyor.

Selin yaralarını sarmak için hızla harekete geçen TİKA, Pencap Eyaleti Afet Yönetim Merkezinin yönlendirmesi ile selden etkilenen Jhang ve Chiniot şehirlerine 2.500'er gıda paketi gönderdi. İl Koordinasyon Merkezlerinin depolarına teslim edilen gıda paketleri buradan kamyonlarla selin etkilemediği bölgelere kaçmış kişilere; helikopterler ve botlarla da evleri sel suları ile çevrelenerek mahsur kalmış kişilere ulaştırılıyor.

Pencap'ınÇenab Nehri havzasında özellikle kırsal alanlar selden aşırı şekilde etkilendi. İnsanlar evlerinden ayrılmak zorunda kalarak, evlerinin sel suları ile çevrelenmesi sonucunda temel ihtiyaçlara ulaşamayacak biçimde mahsur kaldılar. Sel, su kuyularını da vurduğu için içme suyu sıkıntısı da yaşanıyor. Bulaşıcı hastalıkların yayılmasından endişe edilirken, sel felaketinin Pakistan ekonomisine maliyetinin 2 milyar Dolara kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

Sel suları TİKA tarafından hizmete sunulan bir okul ve hastanenin bulunduğu Muzaffergarh iline de ulaştı. Ancak söz konusu tesisler selden etkilenmedi. TİKA, Keşmir ve Pencap'ınMuzaffergarh, Gujrat, Hafızabad ve Sargoda illeri gibi selden etkilenen diğer bölgelere de gıda paketi göndermek üzere çalışmalarını sürdürüyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika, Pakistan'da Yaşanan Sel Felaketinin Yaralarını Sarmaya Katkı Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement