TİKA, Pakistanlı Yetimlere Eğitim Desteği Sağladı - Son Dakika
Güncel

TİKA, Pakistanlı Yetimlere Eğitim Desteği Sağladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Pakistan'da yetim öğrencilere kitap ve kırtasiye yardımında bulundu.

15.09.2014 13:54  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Pakistan'da yetim öğrencilere kitap ve kırtasiye yardımında bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı işbirliğiyle 2014 yılı içinde yapılması planlanan IV. Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Khubaib Vakfı yetimlerine eğitim malzemesi desteği tamamlandı.

Eğitim ekipmanları, İHH ve Khubaib Vakfı tarafından düzenlenen törenle Haripur şehrinde yetkililere teslim edildi. Törene, TİKA İslamabad Koordinatörü Giray Tezel, TİKA İslamabad Koordinatör Yardımcısı Hüseyin Ergezen, İHH ve Khubaib Vakfı yetkilileri katıldı.

Tezel, törende yaptığı konuşmada, dost ve kardeş ülke Pakistan'la işbirliğinden yana olduğunu ve yetimlere yapılan yardımın en büyük ibadet olduğunu belirterek, bu tür yardımların devam edeceğini kaydetti. Projeyi hayata geçirmenin sevincini yaşadığını söyleyen Tezel, "Yetim kardeşlerimizin yanlarında olabilmenin, onlara desteğimizi hissettirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Onların aldığı eğitimin kalitesini bir nebze artırabildiysek TİKA'nın Pakistan'daki bazı hedeflerine ulaştığını söyleyebiliriz" dedi.

Khubaib Vakfı yetkilileri ise TİKA'nın desteklerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu yardımların çocukların geleceğine katkı sağlayacağını ifade etti.

TİKA'nın açıklamasında ayrıca, kapsamında Hubeyb Kız Okulu ve Hayber Pakhtunkva Okulu'na fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar laboratuvarları ile kütüphane kurulacağı belirtildi.

Kubaib Vakfı Yetimhanesi'nde, Pakistan'da 2010 ve daha önceki yıllarda meydana gelen sel felaketlerinde anne, baba ve diğer aile fertlerini kaybeden yaklaşık 600 yetim öğrenci barınıyor. Yetimhaneye daha önceki yıllarda da TİKA tarafından gıda yardımı ve eğitim amaçlı yardımlar yapılmıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TİKA, Pakistanlı Yetimlere Eğitim Desteği Sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement