Tika ve Jandarma Genel Komutanlığı İşbirliğinde, "Türkiye'de Uyuşturucu ve Psikotrop Maddelerle... - Son Dakika
Güncel

Tika ve Jandarma Genel Komutanlığı İşbirliğinde, "Türkiye'de Uyuşturucu ve Psikotrop Maddelerle...

Tika ve Jandarma Genel Komutanlığı İşbirliğinde, "Türkiye\'de Uyuşturucu ve Psikotrop Maddelerle...

TİKA, Jandarma Genel Komutanlığı işbirliğinde Nijerya, Kamerun ve Gambiya kolluk kuvvetleri personeline yönelik 'Türkiye’de Uyuşturucu ve Psikotrop Maddelerle Mücadele Eğitimi' düzenlendi.

01.08.2014 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TİKA, Jandarma Genel Komutanlığı işbirliğinde Nijerya, Kamerun ve Gambiya kolluk kuvvetleri personeline yönelik 'Türkiye'de Uyuşturucu ve Psikotrop Maddelerle Mücadele Eğitimi' düzenlendi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Jandarma Genel Komutanlığı işbirliğinde 2012 yılında başlatılan projede 2013 yılında sadece Tunus'a yönelik çeşitli eğitim programları uygulandı. Söz konusu proje 2014 yılında ise Nijerya, Kamerun ve Gambiya ülkelerine yönelik olarak eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Nijerya, Kamerun ve Gambiya kolluk kuvvetleri eğitim programının açılış törenine, Jandarma Kurslar Komutanı Jandarma Albay Veli Tire, Dışilişkiler ve İnsan Hakları Dairesi Başkanı Jandarma Kurmay Albay Veli Turan, Jandarma Okullar Komutanı Vekili Jandarma Kurmay Albay Bektaş Şahin, Öğretim Kurullar Başkanı Jandarma Kurmay Albay Nurettin Alkan ve TİKA yetkilileri katıldı.

Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere kapanış ve sertifika programı düzenlendi. Programa Jandarma Eğitim Komutanı Korgeneral İbrahim Yaşar, Gambia Büyükelçisi Momodou Badjıe ve TİKA yetkilileri katıldı. Jandarma Eğitim Komutanı Korgeneral Yaşar yaptığı açıklamada TİKA'ya katkılarından dolayı teşekkürlerini sunarak söz konusu eğitim programından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Gambiya Büyükelçisi Badjıe ise TİKA'yı çok iyi bildiğini bu önemli projeyi de desteklemesinden dolayı TİKA'ya teşekkürlerini iletti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika ve Jandarma Genel Komutanlığı İşbirliğinde, 'Türkiye'de Uyuşturucu ve Psikotrop Maddelerle... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement