Tillo Bilim ve Kültür Günleri" - Son Dakika
Yerel

Tillo Bilim ve Kültür Günleri"

Tillo Bilim ve Kültür Günleri"

Siirt Valisi Tutulmaz: "Yakın bir geçmişe kadar Siirt ve özellikle Tillo ilçemiz bölgenin bilim ve kültür merkeziydi.

11.09.2014 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te bağlı Tillo ilçesinin sahip olduğu değerleri tanıtmak amacıyla Tillo Bilim ve Kültür Günleri etkinliklerinin bu yıl da düzenleneceği bildirildi.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda çözüm sürecinin beraberinde getirdiği huzur ortamının Siirt'in sahip olduğu değerlerin tanıtılmasına yeni fırsatlar sunduğunu belirten Vali Mustafa Tutulmaz, kentin tarihi ve kültürel potansiyelinin gün ışığına çıkarmak amacıyla 21-23 Eylül'de gerçekleştirilecek olan Tillo Bilim ve Kültür Günleri'nde çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini söyledi.

Siirt'i eskiden olduğu gibi tekrar bilim ve kültür merkezi haline getirmeye çalışacaklarını ifade eden Vali Tutulmaz, "Yakın bir geçmişe kadar Siirt ve özellikle Tillo ilçemiz bölgenin bilim ve kültür merkeziydi. Burada yetişen bilim adamları dünya bilim tarihine katkılarda bulundu. Siirt'in tekrar bu konumuna kavuşmasını arzuluyoruz ve bu amaçla Tillo Bilim ve Kültür Günleri'ni tekrar düzenliyoruz" dedi.

Etkinlikler kapsamında uluslararası sempozyum, güneş hadisesinin izlenmesi, konser, şiir dinletileri, söyleşi, Türkiye'nin futbol oscarlarının gösteri maçı, kültür turu ve müze gezisi gibi birçok aktivite gerçekleştirileceğini dile getiren Vali Tutulmaz, Siirt'in tanıtımı için ellerinden gelen gayretleri göstereceklerini belirtti.

Vali Tutulmaz, Siirt ve ilçelerinde bir çok bilim ve din adamının yetiştiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Güneş Hadisesi düzeneğini kuran İbrahim Hakkı Hazretleri sadece din eğitimiyle yetinmemiş aynı zamanda bilimle de yakından ilgilenmiştir. 21-23 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştireceğimiz Tillo Bilim ve Kültür Günleri etkinliklerimizde bu yönünü de ön plana çıkaracağız. Güneş Hadisesi, bilim dünyasında ayrı bir öneme sahiptir. Her yıl ekinoks tarihlerinde gerçekleşen bu muhteşem düzeneği, tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda uluslararası sempozyum, konser, şiir dinletileri, söyleşi, kültür ve müze gezisi gibi birçok aktivite gerçekleştirilecektir. İş, sanat, bilim, turizm ve medya dünyasından ülkemizin önemli isimleri etkinliklerimize katılacaktır."

İbrahim Hakkı Hazretleri'nin pozitif ilimlerdeki eserlerinin bilimsel olarak anlatılacağı bir sempozyum düzenleyeceklerini dile getiren Tutulmaz, bilim dünyasından birçok akademisyenin bu sempozyuma katılacağını, çevre illerden de 3 bin gencin katılacağı etkinliklere herkesin davetli olduğunu bildirdi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve kurum müdürleri katıldı. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tillo Bilim ve Kültür Günleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement