TMMOB İkk'de Görev Değişimi - Son Dakika
Yerel

TMMOB İkk'de Görev Değişimi

TMMOB İkk\'de Görev Değişimi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) yeni İKK Sekreterini seçti.

17.04.2014 11:18

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) yeni İKK Sekreterini seçti. TMMOB Adana İKK Sekreterliği görevini 2 yıl boyunca yürüten İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, görevi Makine Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Emir Kavi'ye devretti.

İMO Adana Şube Toplantı Salonu'nda gerçekleşen genel kurulun açılışında konuşan İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, yoğun geçen iki yıllık görev sürecinde destek ve katkılarını esirgemeyen İKK temsilcilerine, şube başkanlarına teşekkür etti.

TMMOB'nin kurulduğu günden bu yana mesleki ve toplumsal mücadelede kararlıkla yer almış ve güçlü mücadele geleneği olan bir örgütlülük olduğunu vurgulayan Biçer, şöyle konuştu:

"Bizim örgütlenmemiz pek çok engeli kararlılıkla göğüsleyerek bu günlere nasıl geldiyse doğru yolunda sarsılmadan ilerlemeye devam edecek güçtedir. Haziran direnişi, ardından ortaya dökülen yolsuzluklar, hukuksuzluklar, ittifaklarıyla yaşadığı çatışma ve ayrışma süreci, seçim sonuçlarına yeterince yansımamış da olsa iktidara güç kaybettirmiştir. Ancak iktidar karşısında sol güçlerin varlığını yeterince ortaya koyamadığı da hepimizin bildiği bir gerçektir. Bu dönemde tüm sol- devrimci kesimleri, toplumsal muhalefetin güçlerini, bireylerini kapsayacak ortak zeminler yaratma çabamıza hız vermeliyiz. Bunun bir parçası olarak Akademik Odalar Birliğinin oluşumunu sağladık. ADAMOB'un birleşenlerinin değerli başkanları da aramızda; Akademik Meslek Kuruluşlarının ortak çalışmalarının Adana'mıza önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Arayışımız ülkemizin geleceği üzerinde daha etkin olabilmenin koşullarını yaratmayı mümkün kılmak içindir."

Konuşmaların ardından Makine Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Emir Kavi, oybirliğiyle TMMOB Adana İKK Sekreteri oldu. Kavi, yaptığı konuşmada TMMOB Adana İKK Sekreterliği'nin temelinin sağlam olduğunu, tuğlaların üzerine yenilerini ekleyeceklerini kaydetti. TMMOB'nin Türkiye'nin ihtiyacı olan siyasetçileri de yetiştiren bir yapı sergilediğini vurgulayan Kavi, MMO Adana Şube Başkanlığı yapan Zeydan Karalar'ın Seyhan Belediye Başkanı seçildiğine dikkati çekti. TMMOB kültürünü almış bir siyasetçinin belediye başkanı seçilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Kavi, "TMMOB, kent ve ülke kaynaklarına sahip çıkan güçlü bir örgütlülüktür. Ben de bu yapının gücünü bilerek hareket edeceğim. Yüreğimizdeki insan sevgisi ve bilim ışığı sönmeyecek. Yapacak çok işimiz var. Geçmişte yaptığımız işler gelecekte yapacaklarımızın göstergesi olacak." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TMMOB İkk'de Görev Değişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement