TMO İçin İthal Edilecek Pirinç, Arpa, Buğday ve Mısıra Tarife Kontenjanı Açıldı: Gümrükler... - Son Dakika
Ekonomi

TMO İçin İthal Edilecek Pirinç, Arpa, Buğday ve Mısıra Tarife Kontenjanı Açıldı: Gümrükler...

TMO İçin İthal Edilecek Pirinç, Arpa, Buğday ve Mısıra Tarife Kontenjanı Açıldı: Gümrükler...

Bakanlar Kurulu, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından kullanılmak üzere ithal edilecek buğday, arpa, mısır ve pirinçte tarife kontenjanı açtı.

19.04.2014 10:12

Bakanlar Kurulu, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından kullanılmak üzere ithal edilecek buğday, arpa, mısır ve pirinçte tarife kontenjanı açtı. 31 Mayıs 2016 tarihi sonuna kadar TMO tarafından kullanılmak üzere ithal edilecek 2.5 milyon ton buğday ve mahluttan, 1 milyon ton arpadan, 500 bin ton mısırdan ve 1 Eylül 2016 sonuna kadar ithal edilecek 200 bin ton pirinçten gümrük vergisi alınmayacak.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünce Kullanılmak Üzere Buğday, Arpa, Mısır ve Pirinç İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, Ekonomi Bakanlığı'nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu'nca 28 Mart 2014 tarihinde kararlaştırıldı. İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresi Hakkında Karar çerçevesinde, 31 Mayıs 2016 sonuna kadar 2 milyon 500 bin ton buğday ve mahlut, 1 milyon ton arpa, 500 bin ton mısır için sıfır gümrük vergisiyle, 1 Eylül 2016 dönemi sonuna 200 bin ton pirinç sıfır gümrük vergisi oranıyla tarife kontenjanı açıldı. Söz konusu kontenjanlar Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilecek.

Tarife kontenjanları çerçevesinde yapılacak ithalatta aynı madde kapsamındaki tabloda gösterilen gümrük vergisi, bunun dışında yapılacak ithalatta ise İthalat Rejimi Kararı çerçevesinde söz konusu maddeler için tespit edilen gümrük vergisi uygulanacak.

-İTHAL LİSANSI DÜZENLENECEK-

Bu karar kapsamında yapılacak ithalat için Ekonomi Bakanlığı'nca ithal lisansı düzenlenecek. Bu karar kapsamında düzenlenen ithal lisansları buğday, arpa ve mısır için 31 Mayıs 2016'ya, pirinç için 1 Eylül 2016 tarihine kadar geçerli olacak. Bu karar kapsamında ithal edilecek maddeye ilişkin serbest dolaşıma giriş beyannamelerinin, ithal lisansının geçerlilik süresi içinde tescil edilmiş olması şart olacak. İthal lisansı üçüncü kişilere devredilemeyecek.

Kararda yer almayan hususlarda, İthalat Rejimi Kararı ve diğer ilgili mevzuat hükümleri uygulanacak. Karar bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi TMO İçin İthal Edilecek Pirinç, Arpa, Buğday ve Mısıra Tarife Kontenjanı Açıldı: Gümrükler... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement