TOBB Etü Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Aybek: - Son Dakika
Yerel

TOBB Etü Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Aybek:

TOBB Etü Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç

27.01.2011 18:32

TOBB ETÜ Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Tayfun Aybek, 'Hastaların yüzde 70'i kalp ve damar rahatsızlığı şikayetiyle hastanemize geliyor' dedi.

Aybek, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Kalp Sağlığı Alanındaki Yenilikler ve Son Teknolojik Gelişmeler' konulu eğitim seminerinde yaptığı konuşmada, amaçlarının kalp hastalıkları konusunda vatandaşları bilgilendirmek olduğunu söyledi. Mesleğinin pilotluğa benzediğini, ameliyathanede kullandıkları malzemenin bir uçağın kokpitinde bulunan teknolojiye benzediğini anlatan Aybek, şöyle dedi:

'Bizler kalp ameliyatını 9 kişilik ekiple gerçekleştiriyoruz. Kullandığımız malzeme son derece teknolojik malzemelerden oluşmaktadır. Hastaların yüzde 70'i kalp ve damar rahatsızlığı şikayetiyle hastanemize geliyor. Geçen yıl hastanemizde toplam 1000 ameliyat yapıldıysa bunun 700'ü by-passtır. Kalp krizi kötü bir durumdur ve değişik şekilleri vardır. Hafif, hiç hissetmeden ve orta derecede geçirilen kalp krizleridir. Kalp krizini önlemek amacıyla çeşitli tedaviler uygulanıyor. Bunların başında da damar darlığını balonla açmak veya stent takmaktır. Böylelikle kalp ve damar tıkanıklıkları tedavi edilebiliyor, hasta rahatlıyor. Hastalarımızın, hastalıkları konusunda çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Bunla ilgili muhakkak doktoruyla görüş alışverişinde bulunmalıdır.'

Seminerde TOBB ETÜ Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esra Örün de 'Sağlıklı Beslenme' konusunda bilgi verdi.

(FER-NER-KÖS) - ZONGULDAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TOBB Etü Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Aybek: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement