Tokat'a Ramazan Etkinlikleri Renk Katacak - Son Dakika
Yerel

Tokat'a Ramazan Etkinlikleri Renk Katacak

Tokat\'a Ramazan Etkinlikleri Renk Katacak

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Ramazan’da toplamda her gün 4 bin 500 kişiye iftar yemeği vereceklerini söyledi.

18.06.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Ramazan'da toplamda her gün 4 bin 500 kişiye iftar yemeği vereceklerini söyledi.

Tokat'ta Ramazan ayı dolayısı ile düzenlenecek olan etkinlik ve iftar çadırları ile ilgili bilgi veren Başkan Eroğlu, dolu dolu programlarla Ramazan'ın renkleneceğini kaydetti. Tokat Belediyesi olarak geçen yıl yapılan etkinlikleri daha iyi seviyelere getirme gayretinde olduklarını ifade eden Başkan Eroğlu, yardımlaşmayı ön plana aldıklarını kaydetti. Ramazan ayında Sulu Sokak'ta Müze karşısında ve Şehitler Parkı Yeşilırmak kenarında toplamda her gün 2 bin 500 kişiye iftar yemeği vereceklerini ifade eden Başkan Eroğlu, "Her gün yine aşevinde 2 bin kişiye iftar yemeği vereceğiz. Toplamda her gün 4 bin 500 kişiye iftar yemeği vereceğiz. Her gün bir hayırseverimiz bu iftar çadırlarındaki yemeklerin parasını karşılıyor. Şu ana kadar yaklaşık 20 günlük iftar sofralarımızın yemeklerinin vereceği vatandaşlar müracaat etmiş bulunmakta. Şu anda kalan 10 gün için iftar vermek isteyen hayırseverlerimizin aşevine müracaat etmesini bekliyoruz" dedi.

20 MAHALLEDE İFTAR YEMEĞİ

Mahallerde halkla beraber iftar sofrası programının geçen yıl olduğu gibi bu yılda 20 mahallede devam edeceğini ifade eden Başkan Eroğlu, "Geçen yıl müthiş bir ilgi vardı. En küçük mahallemizde bin 500 kişi ile iftar yaptık. En kalabalık mahallerimizde 4-5 bine insana yakın mahallelimizle iftar yaptık. İsteğimiz bizi biz yapan duyguları tekrar ortaya çıkartmaktı. Çünkü Ramazan vesilesi ile belki mahallesinde bir birini görmeyen insanlar orada aynı sofrada iftar yapıyordu. ya da dışarıda iftar yapma hazzına yeniden eski günler gibi kavuşmak isteyen insanlarımız gelip orada iftarlarını yapıyorlardı. Mahallelerimiz ile de vereceğimiz iftar yemeklerini özel saklama kaplarda ikram edeceğiz" diye konuştu.

RAMAZAN SOKAĞI KENTE RENK KATACAK

Cumhuriyet Meydanında Ramazan Sokağı etkinliği iftar sonrasında açık olacağını belirten Başkan Eroğlu, "Saat 22.00'de başlayacak programlarda Hacivat-Karagöz gösterilerini yanı sıra Meddah, Sihirbaz, Tasavvuf Musikisi dinletisi, Urfa sıra gecesi, Türk halk müziği dinletisi, yarışma ve çekiliş gibi etkinlikler yapılacak. Yani dolu dolu, canlı canlı bir Ramazan Sokağını Ramazan akşamlarını halkımızla birlikte yine paylaşmış olacağız. Ücretsiz Osmanlı şerbeti ikram edeceğiz. Ayrıca iftardan sonra Cumhuriyet Meydanı ile Niksar Yolu Kavşağı arasındaki kısımda yol trafiğe kapatılarak halka açılacak" ifadelerini kullandı.

RAMAZAN DAVULCULARI PARA İSTEMEYECEK

Ramazan topunun Tokat Kalesi'nden atılacağını ifade eden Başkan Eroğlu, "Ramazan topunu eskiden olduğu gibi yine kaleden atılacak. Ramazan davulcuları içinde farklı bir çalışma yaparak 15 davulcu arkadaşımızla anlaştık. 42 mahallemizde geleneksel kıyafetleri ile davul çalacaklar. Son derece şık geleneksel davulcu kıyafeti ile davul çalacak olan arkadaşlarımız belediyemiz tarafından hizmet vermiş olacak. Daha önceden davulcu arkadaşlarımız mağdur oluyordu veya insanların kapılarını çaldıkları için rahatsızlıklar olabiliyordu. Şuanda hiçbir kapı çalınmadan davulcularımız işlerini yapacak. Hiçbir şekilde evlerin zilleri çalınarak ücret istenilmeyecek, ücretleri tamamen belediyemiz tarafından karşılanacak" açıklamasında bulundu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'a Ramazan Etkinlikleri Renk Katacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement