Tokat Erbaa'da Duygulandıran İstiklal Marşı Klibi - Son Dakika
Güncel

Tokat Erbaa'da Duygulandıran İstiklal Marşı Klibi

Tokat Erbaa\'da Duygulandıran İstiklal Marşı Klibi

Erbaa'da duygulandıran İstiklal Marşı klibiTOKAT'ın Erbaa ilçesinde İstiklal Marşının TBMM'de kabul edilişinin 95'inci yıldönümünde Fatih Anadolu Lisesi tarafından "7'den 70'e İstiklal Marşı" isimli bir klip hazırlandı.

12.03.2016 18:05

Erbaa'da duygulandıran İstiklal Marşı klibi

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde İstiklal Marşının TBMM'de kabul edilişinin 95'inci yıldönümünde Fatih Anadolu Lisesi tarafından "7'den 70'e İstiklal Marşı" isimli bir klip hazırlandı.

Aralarında öğrenciler, esnaflar, sanatkarlar ve kamu görevlilerinin bulunduğu klipte 25 kişi rol aldı. Rol alanlardan her birinin İstiklal Marşını okuduğu klip Erbaa'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin gösterildiği mekanlarda çekildi. Çekimleri yaklaşık on gün süren klip Erbaa Belediyesi Kültür Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler biriminin desteğiyle hazırlandı. Fatih Anadolu Lisesi tarafından Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programda gösterilen klip daha sonra sosyal medyada yüzlerce kişi tarafından paylaşıldı.

"BİR ÇOK İNSAN ROL ALDI"

12 Mart'ta farkındalık oluşturacak bir etkinlik yapma düşüncesiyle yola çıktıklarını ifade eden Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Durmuş Sezgin yaptığı açıklamada "12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programını. Bu bağlamda farklı bir çalışma yapalım dedik. Klasikleşmiş programlara rağbet etmeyelim farkındalık oluşturacak, insanları daha çok hislendirecek, duygulandıracak bir çalışma yapalım diye planladık. Bu çalışmanın en önemli ayağı klipti. İstiklal Marşımızı yeniden toplumumuzun zihin dünyasına taşımak yeniden bu dirilişi, diriliş duygusunu ihya etmek gibi bir amacımız vardı. Klipimizde öğrencilerimizden, esnafa, memuruna kadar bir çok insan oyuncu olarak rol aldı. Ben bu anlamda hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Erbaa'da Duygulandıran İstiklal Marşı Klibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement