Tokat - Kadına Şiddete Karşı Türkü Yazıp Söyledi - Son Dakika
Güncel

Tokat - Kadına Şiddete Karşı Türkü Yazıp Söyledi

Tokat - Kadına Şiddete Karşı Türkü Yazıp Söyledi

Kadına şiddete karşı türkü yazıp söyledi TOKAT'ta 53 yaşındaki yerel halk müziği sanatçısı Bilal Sönmez, kadına yönelik şiddete karşı yazdığı parçasını ilk kez kadınlar ile birlikte kalede okudu.

14.11.2015 14:19

Kadına şiddete karşı türkü yazıp söyledi

TOKAT'ta 53 yaşındaki yerel halk müziği sanatçısı Bilal Sönmez, kadına yönelik şiddete karşı yazdığı parçasını ilk kez kadınlar ile birlikte kalede okudu.

Tokat'ta yaşayan evli ve iki çocuk babası Bilal Sönmez, Türkiye'nin farklı noktalarında yaşanan ve haberlere konu olan kadına yönelik şiddete karşı parça yazmaya karar verdi. Yaklaşık üç ay bunun üzerinde çalışan Bilal Sönmez, daha sonra 'kadına kalkan eller kırılsın' adını verdiği parçasını tamamladı. Hazırladığı parçayı farklı kılmak amacıyla ilk kez Tokat Kalesi'nde okumaya karar veren Bilal Sönmez, sabah saatlerinde beraberinde ekibi ve bazı kadınlar ile kaleye çıktı. Kalenin ön yüzünde kurulan ses cihazı ile birlikte türküsünü seslendiren okuyan Bilal Sönmez'e kadınlar alkışlarla destek verdi.

Kadına şiddete karşı olduğunu söyleyen Bilal Sönmez, "Bu konuyu düşünerek kaleme aldım. Böyle bir müzik ortaya çıkardım. Kadınlarımızın duygularını, onların yaşadıklarını bu şekilde anlatmaya çalıştım. İnşallah başarılı oluruz. Sesimizi duyururuz ve bu şiddetin son bulmasını istiyoruz. Her gün medyada haberlerde izliyoruz. Gerçekten çok üzülüyoruz. Şiddete başvurmanın bir anlamı yok bence. Bu parçayı yazmak baya bir zamanımı aldı. Çünkü bayanların yaşadığı sıkıntıları ben kendim hissederek yazdım. Yani 'bir bayan olsam ben de böyle şiddet görsem bu duygularımı nasıl aktarabilirim' diye düşündüm ve yazdım" dedi. Kaleye gelen kadınlar da kadına şiddetin son bulması çağrısı yaptı. Şarkının bazı dizeleri şöyle:

"Ayağının altı cennet müjdesi,

Dünyada asla bulunmaz bir eşi

Canından ediyor erkek cinneti

Kadına kalkan eller kırılsın

Ne önü gelir ne arkası

Toplumun kanayan çirkin yarası

Hepimizin vardır elbet anası

Kadına kalkan eller kırılsın"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat - Kadına Şiddete Karşı Türkü Yazıp Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement