Tokatlı Güreşçiler Kırkpınar'a Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Tokatlı Güreşçiler Kırkpınar'a Uğurlandı

Tokatlı Güreşçiler Kırkpınar\'a Uğurlandı

Tokat'ın Turhal ilçesinde Edirne'de düzenlenecek olan 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine katılacak güreşçiler için uğurlama programı yapıldı.

19.06.2014 16:45  Güncelleme: 16:43

Tokat'ın Turhal ilçesinde Edirne'de düzenlenecek olan 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılacak güreşçiler için uğurlama programı yapıldı.

Turhal Belediyesi önünde düzenlen programda 30 sporcu Edirne'ye yolcu edildi. Programda konuşma yapan Turhal Güreş ve Güreş Severler Derneği Başkanı Ali Genç, Belediye Başkanı Yılmaz Bekler'e güreşe verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ise Kırkpınar güreşlerine güreşçi ve pehlivan yatağı olan Turhal'dan 30 tane güreşçiyi göndermenin sevincini yaşadıklarını ifade ederek, "Allah yollarını açık etsin. Allah bileklerine ve yüreklerine güç versin, başarılar ile ilçemize dönsünler. Güreşçiler adına kardeşim bize teşekkür ettiler. Şu anda kendilerine sadece araba tahsisi ettiğimiz için teşekkür ediyorlar. Bunlar bizim güreşçiler için yapacağımız çok küçük şeyler. Bundan sonraki zaman içerisinde güreşçi kardeşlerimiz için daha büyük şeyler yapacağız. Nasıl bu topraklardan Dünya ve Avrupa Şampiyonları çıktı ise ve hala çok küçük imkanlarla Türkiye Şampiyonları çıkıyorsa eski günlerde olduğu gibi bu topraklardan şampiyonları çıkartacağız" dedi.

Başkan Bekler, güreşçileri gidiş dönüş ve konaklama giderlerini üstlendiğini belirterek, "Oradan madalyalar ile geldikleri zaman neler yapabileceğimizi şimdi söylemiyorum. Kendilerini en büyük ödüller ile ödüllendireceğiz. Allah yollarını açık etsin, kendilerini başarılı eylesin, Allah sırtlarını yere getirmesin" diye konuştu. Konuşmaların ardından okunan dualarla sporcular Edirne'ye yola çıktı.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler'in yanı sıra uğurlama programına Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Geniş, İl Genel Meclis Üyesi Fikri Eyimaya, Belediye Meclis Üyesi Ali Turan, Turhal Güreş ve Güreş Severler Derneği Başkanı Ali Genç, Dernek Başkan Yardımcısı Abdulmuttalip Melek, antrenör ve sporcular katıldı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokatlı Güreşçiler Kırkpınar'a Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement