Toplu Taşımaya "Sivil" Denetim - Son Dakika
Yerel

Toplu Taşımaya "Sivil" Denetim

Adana Emniyet Müdürlüğü, şehir içi ve şehirler arası toplu taşıma araçlarında sürücüleri sivil kıyafetli personel aracılığıyla denetleyecek.

20.03.2015 17:27

Adana Emniyet Müdürlüğü, şehir içi ve şehirler arası toplu taşıma araçlarında sürücüleri sivil kıyafetli personel aracılığıyla denetleyecek.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ulaşımın kesintisiz, sorunsuz ve güvenli yapılabilmesinin, trafik kazalarının ve toplu taşıma araçlarında yolculara karşı hoş olmayan tutum ve davranışların önlenebilmesinin, ilgili kurumların alacağı etkili tedbirlerle ve denetlemelerle mümkün olduğu belirtildi.

Son zamanlarda toplu taşıma araçlarının sürücüleri ile çalışanlarının karıştığı olumsuz örneklerden de hareketle üzücü olayların önlenebilmesi amacıyla alınan önlemlere değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından şehir içi ve şehir dışı toplu taşıma araçlarında sivil kıyafetli personel görevlendirilerek seyahat etmeleri sağlanacak. Seyahat sırasında sürücülerin kural ihlalleri ile tutum ve davranışları denetlenecek; tespit edilen kural ihlalleri ile ilgili yolcular da bilgilendirilerek 2918 sayılı karayolları trafik hükümlerine göre gerekli cezai müeyyideler uygulanacaktır."

Denetimlerin yıl boyu devam ettirilerek caydırıcılık ve farkındalık etkisinin sürekli, hissedilir olmasının sağlanacağı, bundan böyle yapılan çalışmalar ve elde edilen neticelerin zaman zaman kamuoyuyla paylaşılacağı, vatandaşların daha güvenli ve kaliteli bir trafik ortamında seyahat edebilmeleri için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Toplu Taşımaya 'Sivil' Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement